Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Eventsector: “Wij draaien telkens op voor annulatiekosten”

Wijnand Meeus

De eventsector reageert verontwaardigd en verbolgen op de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag nam. Vooral de onzekerheid en het oplopen van de annulatiekosten worden gehekeld. Het is al de derde week op een rij dat er nieuwe maatregelen worden genomen voor evenementen.

Vanaf nu mogen enkel nog evenementen binnen worden georganiseerd met maximaal 200 aanwezigen. De evenementensector is boos omdat de regels zo snel veranderen. “Dit jojo-beleid is niet de schuld van het virus zoals men ons doen willen geloven, maar wel door het gebrek aan daadkracht en lange-termijn-visie”, klinkt het bij Bruno Schaubroeck van de Event Confederation (EC), die de sectororganisaties verenigt.

“Dit leidt enkel tot een knipperlichteconomie voor een sector die op deze manier onmogelijk kan overleven”, gaat Schaubroeck verder. “De sector voelt zich een symbooldossier geworden voor de politiek. En dit ondanks de afwezigheid van duidelijke aanwijzingen dat wij de verspreiding van het virus versnellen.”

De sector wil dan ook vanaf nu een langetermijnplanning. Zo kunnen ze meer kosten besparen en zekerheid geven. Ook vraagt de sector om steunmaatregelen. “Hoe snel de beslissingen van het overlegcomité ook volgen, het staat in schril contrast met duidelijkheid over steunmaatregelen. Ondertussen zijn we drie weken verder in de vierde lockdown en is er geen enkel toezegging van sectorgerichte steun.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “Eventsector: “Wij draaien telkens op voor annulatiekosten””

  1. Kom dan gvd op straat. Ga met zen allen tegen deze belachelijke maatregelen en niet verkozen nepregering tegen in. Enkel met massale burgerlijke ongehoorzaamheid en opstand kunnen we hier veranderingen in brengen. Maar ja, samen aan één zeel trekken is hier nog altijd onbestaande hé, er zijn altijd gatkruipers bij.

  2. Weiger vanaf nu de organisatie, samenwerking, logistieke en materiele steun van/voor eender welk event dat georganiseerd wordt door de beleidspartijen. Partijcogressen, recepties, vieringen, meetings ….
    Laat ze het zelf oplossen

Plaats een reactie

Delen