Brugge. Foto Shutterstock.

Brugge. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Extra stewards en politie in Brugge voor laatste winkeldag

Ruben Notteboom

De West-Vlaamse hoofdstad Brugge neemt geen risico’s en mobiliseert extra stewards en politieagenten voor de laatste winkeldagen in Brugge. Door de toestroom van Nederlanders wordt het zeer druk. Daarnaast zijn er ook veel Franse toeristen aanwezig.

Vlamingen die naar Brugge willen afzakken zullen te maken krijgen met veel stewards, politie en toeristen. Brugge is momenteel een hotspot voor mensen die de laatste dag van 2021 prachtig willen doorbrengen.

Brugge zet zich schrap voor toeristische golf

Schepen van toerisme Philip Pierins vertelt aan VRT dat het “zeer druk is geworden door Nederlanders, Fransen en Belgen” die naar Brugge getrokken zijn. Brugge is altijd al een zeer populaire toeristische trekpleister geweest, maar tijdens de feestdagen, met alle versiering, is de stad nog zo aantrekkelijk.

De stad heeft wel maatregelen getroffen tegen het coronavirus. Mondmaskers zijn op bepaalde plaatsen verplicht en er wordt eenrichtingsverkeer gehanteerd. De tent op de Grote Markt is gesloten. Zo wil men vermijden dat er te veel mensen in een gesloten ruimte zitten of tegen elkaar botsen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen