Afbeelding ter illustratie - Foto: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk: moskee moet sluiten voor zes maanden na ‘aanzetten tot haat’

Niels Geerinck

Het departement en de Franse justitie bevestigen het nieuws. Het bevel werd maandag uitgevaardigd na beschuldigingen omtrent ‘aanzetten tot haat’ en ‘pleiten voor Jihad’.

De rechtbank van Amiens verwierp het verzoek om de sluiting op te schorten. Het bevel tot sluiting voor zes maanden moet tot uitvoering worden gebracht.

Volgens de rechter is er duidelijk bewijs dat de imam die in de moskee werkzaam was, pleitte voor jihad en aanzette tot haat tegenover christenen en andere bevolkingsgroepen. Uit een rapport blijkt dat de geestelijke jonge bekeerlingen zou hebben opgeleid in Saoedi-Arabië, alwaar ze radicaliseerden. “Het idee van een vijandigheid van westerse samenlevingen tegenover de islam, legitimeerde ongehoorzaamheid aan de wetten van de Republiek en bepleitte de superioriteit van religieuze regels over hen”, voegde de rechter eraan toe.

De raadsman die de verdediging van de moskee op zich neemt, benadrukt dat ze samen met de prefectuur willen werken en graag gebruik zouden willen maken van een ‘moderator’. “Ik herhaal hier dat we alles wat met jihadisme te maken heeft, sterk veroordelen”, zo sprak de vice-voorzitter Adbelfatah Zouhair nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen