Afbeelding ter illustratie - Foto: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk: opnieuw moskee verplicht te sluiten na ‘aanzetten tot jihad en haat’

Niels Geerinck

De grote moskee van Beauvais moet de deuren sluiten. Volgens de Franse autoriteiten zet het gebedshuis aan tot haat, geweld en wordt er aan verheerlijking van het plegen van jihad gedaan. Dat meldt de Franse krant Le Monde.

De Franse regering kondigde het bevel af vandaag af. Maar het was de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin die reeds op 14 december aandrong tot de sluiting. “We hebben de sluiting van de moskee van Beauvais geëist.”, aldus Darmanin. Volgens de minister werden er zaken bepleit die ‘volledig onaanvaardbaar’ waren ten aanzien van christenen, joden en andere bevolkingsgroepen in Frankrijk.

Herziening

De advocaat die optreedt als raadsman voor het bestuur van de moskee geeft toe dat er “bepaalde opmerkingen” werden gemaakt door de imam. Maar volgens hem is die geestelijke sinds geruime tijd op non-actief gezet. “De moskee is een respectabele moskee. We hebben altijd terrorisme bestreden” , zo benadrukt hij.

Hij vraagt daarnaast ook een herziening van de verordening aan. Er zouden echter ook heel bewijzen aanwezig zijn ten aanzien van de bewuste imam in het “aanzetten tot jihad“. Volgens het rapport van de Franse overheid zou hij een “rigoureuze en radicale praktijk van de islam en superioriteit van de religieuze regels bepleiten, waarin hij ongehoorzaamheid legitimeert.”

De Franse president Emmanuel Macron voert de strijd tegen de radicale islam drastisch op, met het oog op de Franse presidentsverkiezingen volgens jaar waar de islam, migratie en integratie hevig ter discussie staan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

13 gedachten over “Frankrijk: opnieuw moskee verplicht te sluiten na ‘aanzetten tot jihad en haat’”

  1. Frankrijk hun ogen zijn open aan het gaan tegen die volkshaters .In Belgiè zijn ze nog altijd blind en doof niet te vergeten hypocriet nietwaar politiekers .Hun ziel verkopen voor stemmen de volksverraders

  2. Laat ze de moskee eigenhandig afbreken. Daarna naar de dichtstbijzijnde zeehaven transporteren en als er voldoende moslims bijeen zijn, inschepen en terug naar thuisland of ergens in de buurt ervan laten roeien. “1, 2, haal, 1, 2, neer!”

  3. Ik heb sterk de indruk dat ook in het Belgiekske een en ander niet pluis is met de moslimverenigingen en de preken van sommige moslimpredikanten. Wie controleert het, en wie signaleert het als er opgeroepen wordt tot haat of misdaad ? En hoe zit het met de geldstromen die ten goede komen aan gevaarlijke moslimstrekkingen ? Wat denk jij, pornoCroo ?

  4. Window dressing, Binnen een paar maanden zijn er verkiezingen, daarna gaat Macron zijn broek wel weer omlaag. Één zaak is opbeurend de Europese bevolking wil niet meer mee werken, dus nog een paar jaar en het zal kiezen of delen zijn.

  5. A ja…he.
    Ze worden aangespoort om goed te leren liegen.Totdat ze hun zin krijgen.Tja België komt niet meer goe.Ja, politiekers van België zou eens het stuur meer heftiger samen aan 1tafel moeten besturen.Ik bid voor hun.

  6. Hier worden dergelijk acties van de overheid verworpen door justitie (Q) omdat Somers er geen graten inziet qua haat tegenover Christenen en Joden, dit maakt deel uit van “hun cultuur”. Ons kent ons in beleid en de werkende burger moeten de islamisering maar verder ondergaan.

Plaats een reactie

Delen