Jean Castex, de Franse premier - Afbeelding: Shutterstock

Jean Castex, de Franse premier - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk voert vaccinatiepas en nieuwe maatregelen vanaf 15 januari in

Niels Geerinck

Frankrijk zal vanaf 15 januari een vaccinatiepas en nieuwe maatregelen handhaven. Dat zei de Franse premier Jean Castex tijdens een persconferentie maandagavond.

Vanaf 15 januari zullen negatieve tests niet meer volstaan om toegang te krijgen tot een evenement of om op restaurant of café te gaan. Dat werd beslist tijdens het regeringsoverleg op maandagavond. Daarmee zet het land in op een zogenaamd 1G-beleid.

Daarnaast voert het land ook andere maatregelen in. Zo zullen de Fransen minimaal drie dagen per week verplicht moeten telewerken indien daar de mogelijkheid toe is, zal het nuttigen van drinken of eten op het openbaar vervoer verboden zijn en zal de capaciteit voor publieke evenementen worden teruggebracht naar 2000 personen binnen en 5000 buiten. Over een mondmaskerplicht heerst nog geen duidelijkheid. Dat zullen de stadbesturen zelf beslissen, zo klonk het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Frankrijk voert vaccinatiepas en nieuwe maatregelen vanaf 15 januari in”

  1. Zoetjesaan wordt het web rondom ons dichtgetrokken. Eerst komen de stoute mensen aan de beurt waarna de hele bevolking gedwee zal volgen. Maar ik zeg het nog eens: het is géén samenzwering! Duidelijk niet.

  2. de zoveelste fase in de uitrol van het globalistische dictatuurplan. Elke fase dichter bij een totalitaire politiestaaat maakt het moeilijker om ertegen terug te vechten. V For Vendetta is bijna een feit.

  3. Is er een efficiënter alternatief? Hou dan op met jullie gelul over de zogezegde dictatuur, waar jullie geen barst van weten, en volg de raad van de wetenschappers die enkel maar goede bedoelingen hebben. Met jullie aanhoudende onzin geraken we geen stap vooruit. Vaccinatie MOET VERPLICHT WORDEN of blijf dan thuis voor je TV en hou je mond.

  4. Zelf ben ik gevaccineerd, maar ik heb veel bedenkingen bij al die controles en pasjes. In mijn stad mag de politie de gegevens van de alomtegenwoordige camera’s niet gebruiken om misdadigers op te sporen, (wel camera’s tegen sluikstorten) terwijl ik in pakweg Ikea zowel mijn vaccinatiepas als mijn identiteitsbewijs moet voorleggen. Bovendien heb ik geen controle op welke gegevens ze zien op mijn vaccinatiepas. Wat me ook opvalt is dat er in vb in Frankrijk geen einddatum aangegeven wordt voor al deze controlemaatregelen.
    Als dat blijft duren, leven we inderdaad in een dictatuur. 1984 zou geen toekomst mogen worden. Daarbij heb ik ook respect voor mensen die zich niet laten vaccineren, uiteindelijk is natuurlijke immuniteit het beste, blijvende vaccinatie (hoeveel keer per jaar?) brengt enkel veel jolijt bij de farmaceutische industrie.

Plaats een reactie

Delen