Frieda Brepoels (Belga)

Frieda Brepoels (Belga)

Uncategorized

‘Godmother van N-VA’ Frieda Brepoels wordt voorzitter van VRT

Belga Press Agency

Niet de godfather van de N-VA, maar wel de godmother wordt voorzitter van de VRT. Nadat voormalig Vlaams minister-president en Europees Parlementslid Geert Bourgeois intern te kennen heeft gegeven geen interesse te hebben om Luc Van den Brande (CD&V) op te volgen, schuiven de Vlaams-nationalisten Frieda Brepoels naar voren. De Vlaamse regering bekrachtigt vrijdag haar aanstelling bij de publieke omroep, zo schrijft De Tijd donderdag.

Volgens een politiek akkoord in de Vlaamse regering moest Van den Brande, die sinds 2010 de raad van bestuur van de VRT voorzit, zijn functie voor eind 2021 neerleggen. Volgens datzelfde akkoord is het aan de N-VA om diens opvolger aan te duiden. De partij wilde dat Bourgeois aanbieden, maar die verkoos de rit uit te doen in het Europees Parlement. N-VA-voorzitter Bart De Wever koos daarop voor Brepoels vanwege haar politieke ervaring en haar netwerk.

Brepoels was onder meer Kamerlid, Europees Parlementslid en burgemeester van Bilzen. Ze zetelt ook in tal van raden van bestuur. Zo is ze voorzitster van De Vlaamse Waterweg. Brepoels heeft dan wel jarenlange parlementaire ervaring, maar heeft in tegenstelling tot Van den Brande nooit deel uitgemaakt van een regering. Ook was ze geen stemmenkanon. 

Een voorzitter van de raad van bestuur van de VRT heeft recht op een vaste jaarvergoeding van 6.500 euro. Per vergadering komt daar 650 euro bovenop, vanaf de zestiende vergadering per jaar is dat 325 euro. Reiskosten verbonden aan het mandaat worden eveneens vergoed.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

9 gedachten over “‘Godmother van N-VA’ Frieda Brepoels wordt voorzitter van VRT”

  1. Biedt de EU een te knus zitje? Qua daadkracht toch wel een beetje een ‘nobele onbekende’. Wij zullen afwachten, want meestal is het stil aan die kant en zien wij bij de V(?)RT geen beterschap.

  2. Hopelijk mest zij de sossenrode propagandatoeter eens grondig uit zodat we eindelijk objectief-correcte info krijgen in plaats van PoCo-duiding en kan zij eens laten onderzoeken waarom reporr als epters bina allemaal uit Gent en het Gentse afkomstig zijn , waarom er als vermeende “experten” telkens weer proffen van de UGENT opgevoerd terwijl heel Vlaanderen toch belasting betaalt om de
    V(?).R.T. te financieren ?

  3. Dus voortaan objectief-correcte info in plaats van politiek-corercte propaganda “duiding”(sic) door veel uit Gent afkomstige reporters en vermeende “experten” van de UGENT ?

  4. Frieda,proficiat maar als NVA-er zou ik willen dat je dat rode nest uitmest en er enkele Vlaams gezinde mensen neerzet.Hoog tijd,doe wat je moet doen.Den baard heeft indertijd ook gebruik gemaakt van zijn macht,vraag het maar aan L Pauwels,.Ik heb hier een lijstje klaarliggen ,ik wil het je doormailen.Doe er iets aan.

Plaats een reactie

Delen