Uncategorized

Groen roept cordon sanitaire in tegen toekomstig Open Vld-schepen Lode Vereeck

Redactie PAL

Lode Vereeck, voormalig lid van Lijst Dedecker en Open Vld, zal toch geen schepen worden in de gemeente Diepenbeek. Dat schrijft hij op zijn website. Oorzaak is het protest van Groen, die het cordon sanitaire aanhaalt.

Vereeck zetelt als onafhankelijke in de gemeenteraad van Diepenbeek, maar zou vanaf januari schepen worden van financiën en economie voor Open Vld. Toch heeft hij vandaag beslist om terug te komen op die beslissing. Zo wil hij een politieke crisis in de gemeente voorkomen. “Groen heeft een motie van wantrouwen ingediend en dreigt ermee de coalitie op te blazen.”, laat Vereeck weten. Reden daarvoor is dat hij economisch advies verleent aan parlementsleden van het Vlaams Belang, hoewel hij verder geen band heeft met die partij.

“Ik ben natuurlijk ontgoocheld, want ik heb deze coalitie mee mogelijk gemaakt en altijd collegiaal gesteund.”, vertelt het gemeenteraadslid. Volgens hem is de wijze waarop Groen handelt volledig disproportioneel en maken ze misbruik van de motie van wantrouwen. “Mijn collega’s van N-VA en Open Vld wilden de motie dan ook niet ondertekenen. Ik onthoud één ding uit dit verhaal: Groen maakt meer kapot dan je lief is.“, reageert een ontgoochelde Vereeck. “Ik heb nog nooit zoveel onverdraagzaamheid en haat gevoeld als bij de Groenen, die mij zonder reden uitsluiten.”

Om geen crisis te veroorzaken in de gemeenteraad heeft Vereeck dus nog voor zijn benoeming als schepen beslist om een stap terug te zetten. “Ik ben de politiek ingegaan om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld, niet om gifgroene politieke spelletjes te spelen. Ik wil geen soap en chaos zoals in andere Vlaamse gemeenten en laat Diepenbeek niet belachelijk maken door Almaci en Leroux.”, schrijft hij nog. Toch ziet hij één klein voordeel aan de situatie. “Een schepen minder levert de gemeente op drie jaar een besparing van 123.642 euro op. Ik stel voor om dat geld te besteden aan verkeersveiligheid en aan de zorginstelling Sint-Gerardus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Groen roept cordon sanitaire in tegen toekomstig Open Vld-schepen Lode Vereeck”

  1. Die van het groen zijn al decennia het padje kwijt. Volgende verkiezingen die er gewoonweg uitknikkeren. Hopelijk komt er een rechtse absolute meerderheid met twee of drie partijen. Het volgende is dan om een heleboel wetten af te schaffen en aan te passen aan een normaal beleid. Weg met klimaatregels, immigratie, woke en lgbtxxxz. Met de groffe schuurborstel erdoor en alle illegalen en buitenlandse achtergrondcriminelen uit België, en zeker uit Vlaanderen knikkeren, met geweld als het moet. Dat doet nu eens deugd om dat te verwoorden sè🤠.

  2. Zoals ik al vaak heb gezegd. De grootste haatdragers en de meest onverdraagzaamheid vindt je in linkse middens ! En je bent een Oen wanneer je stemt voor Groen!!🤮🤮🤮🤮

  3. Groen probeert al langer de democratie op het stort te gooien. Is dat zo een kleine 100 jaar geleden ook al eens niet gebeurd? het cordon dient uiteindelijk om losers aan de macht te houden.

  4. Groenen zijn de nieuwe trotskisten. Die zaten ook vol haat tegen het bestaande systeem. Mochten zij ooit echt regeren, dan zal het via een dictatuur zijn; daaraan twijfel ik geen seconde. Ook zoals de communisten willen zij een totaal nieuwe maatschappij met een totaal nieuwe mens, eerder kwaadschiks dan goedschiks – reken maar.

  5. ik ben benieuwd of myope-tine haar slag zal thuis halen aangaande de kerncentrales of als groen de regering zal verlaten of als vld de regering zal verlaten.Hopelijk worden de groenen de volgende keer onder de kiesdrempel gehouden en wordt de kiesdrempel verhoogd tot 10%.Lode moet in Diepenbeek naar de NVA stappen.Humanisten noemen ze zichzelf,deze waren de voorbode van de communisten,in gans Europa,vandaag ondervinden we wat dat triestig volkje ons aandoet,ze zullen meeheulen met de pvda-ptb,hun evenknie in rood gedachtengoed

  6. Vivaldi is een zelfmoordcoalitie.Ze zitten als ratten in een val.Bezittten Alexander De Croo en CD&V dan geen greintje verstand om nog verder te doen met deze grootste debielenpartij van het land? De problemen stapelen zich hier steeds maar op met als gevolg dat dit land onbestuurbaar gaat worden.Straks valt deze regering nog.Het ziet er absoluut niet goed uit.

  7. Groen van nijd,groen van jaloezie,groen lachen,zich groen ergeren,groen achter de oren…….allemaal ‘groene’ dingen die tegenwoordig zwaarder doorwegen op het welbehagen van de gemiddelde Vlaming dan het Vlaams-Belangvirus.Wat vele ‘linkse’ partijen vergeten te vermelden die voor de stem van de allochtoon gaan om hun voortbestaan te kunnen bevestigen,is dat diezelfde allochtoon eigenlijk ‘extreem-rechts’ is volgens zijn/haar geloof en afkomst,maar die momenteel geen ander alternatief heeft dan stemmen op een ‘linkse’ partij om zich af te zetten tegen “westerse waarden’ en om onze regio te destabiliseren.Volgens de ‘woke’ normen ben ik een racist,maar ik heb geen enkel probleem met kleur of geloof,enkel met mentaliteit.Zodoende ben ik voorstander om alle politieke tegenstanders van bepaaalde islamitische regimes om te ruilen voor de idioten die in ons land profiteren van de voordelen maar kotsen op onze levenswijze.

Plaats een reactie

Delen