Gemengde gevoelens nadat kernkabinet Engie-deal goedkeurt

Engie en de federale regering bekrachtigden de deal over de verlenging van 2 kerncentrales. Photonews

Uncategorized

Harde lockdown in Nederland tot half januari

Anton Schelfaut

Vanaf morgenvroeg geldt in Nederland opnieuw een harde lockdown. Dat bericht onder meer de publieke omroep NOS. De nieuwe maatregelen blijven zeker tot 14 januari van kracht. Op die manier wil de regering van premier Mark Rutte de verspreiding van de omikronvariant indammen.

Volgens verschillende bronnen volgt de Nederlandse regering het expertenadvies voor een harde lockdown. Vanavond om 19 uur vindt een persconferentie plaats, waarbij meer details volgen. Tot 14 januari zijn alleen nog essentiële winkels en diensten open. Net als vorig jaar moeten kappers, horeca, musea, theaters en scholen dicht.

Met de harde lockdown hoopt de Nederlandse regering het aantal infecties met de omikronvariant te beperken en in de tussentijd zoveel mogelijk boosterprikken te zetten. Drie prikken lijken vooralsnog een stevige bescherming te bieden tegen ernstige ziekte door de nieuwe mutant.

Een avondklok zou er deze keer niet komen. Het aantal bezoekers thuis blijft beperkt tot vier per dag. Een zelftest wordt aanbevolen. De nieuwe maatregelen zouden vanaf 5 uur zondagochtend ingaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Harde lockdown in Nederland tot half januari”

  1. Toch in de marge even vermelden dat het NIET de nederlandse regering is, maar wél de demissionaire nederlandse regering die de beslissingen heeft genomen. Met een minister De Jonge die 99,99% zeker al minister-af zal zijn nog voor 14 januari.

  2. Nederland bestaat niet meer als democratie. De regering is om diverse schandalen weggestuurd en demissionair geraakt. Toch gaan de vier gezworen partijen, ondanks in de peilingen een stemmenverlies van 2 zetels voor D66, en een enorme stem-katastrofe voor het CDA gewoon door.

Plaats een reactie

Delen