Federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke - Afbeelding: Photonews

Federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke - Afbeelding: Photonews

Binnenland politiek

Heethoofdige Vandenbroucke (Vooruit) tijdens commissie: “Godverdomme”

Niels Geerinck

Tijdens de commissie Gezondheid en Gelijke Kansen kwam het even tot een aanvaring tussen de commissievoorzitter Thierry Warmoes (PVDA-PTB) en een heetgebakerde minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Het voorval gebeurde tijdens het overlopen van de agenda. Commissievoorzitter Warmoes liet blijken enkele verkeerde data te hebben genoteerd tijdens het vorig treffen van de commissie.

Waarop de federale minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) meteen zijn kalmte verloor: “Godverdomme, ik ben morgen namiddag in Sociale Zaken heb ik gezegd, ik heb enkel gezegd dat ik ter beschikking ben van het parlement”, zo antwoordde de minister licht ontvlambaar. Warmoes bood meteen zijn excuses aan voor het euvel: “Excuses, ik kan niet alles noteren”, zo klonk het.

Protesten tegen vaccinatieplicht

Terwijl de commissie vergaderde, kwamen zo’n 4.000 hulpverleners op straat. Sommigen probeerden zelfs het kabinet van Vandenbroucke te betreden. De actievoerders verzetten zich tegen de federale regeling omtrent vaccinatieplicht in de zorgsector.

Vanaf 1 januari moeten mensen die actief zijn in de zorgsector zich laten vaccineren. Hiervoor hebben ze drie maanden de tijd. Wie vervolgens nog zou weigeren zal worden ontslagen met een volledige werkloosheidsuitkering of krijgt een schorsing zonder loon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Heethoofdige Vandenbroucke (Vooruit) tijdens commissie: “Godverdomme””

  1. Driftkikker en heethoofd, die zonder schaamte steelt van de bevolking. Conner ging zijn partij vernieuwen en zet dan deze dictator in de federale? Het Conner effect zal zich tegen hen keren, want het is net meer van hetzelfde…

Plaats een reactie

Delen