(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Helft ouders weigert kind te laten vaccineren

Belga Press Agency

De overheid mag dan groen licht gegeven hebben voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar, bij de ouders is er veel twijfel, schrijven de Mediahuis-kranten woensdag. Dat blijkt uit de recentste motivatiebarometer van de UGent. 51 procent van de ouders zegt “waarschijnlijk of heel zeker” te zullen weigeren hun kind(eren) te laten vaccineren.

Het team van motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste vroeg tussen 15 en 20 december aan 3.270 ouders met ten minste één kind van 5 tot 11 jaar of ze van plan zijn om hun kind te laten vaccineren. De helft (51 procent) weigert waarschijnlijk of heel zeker, bijna een kwart (23 procent) twijfelt en de rest (26 procent) is nu al (redelijk) zeker van wel. Opvallend is dat de bereidheid bij gevaccineerde ouders met 32 procent amper hoger ligt.

Toch maken de experts van de GEMS zich niet al te veel zorgen over de grote weerstand bij ouders. “Mensen hebben tijd nodig om overtuigd te geraken van het nut van vaccinatie bij kinderen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt) aan de Mediahuis-kranten. “Bij de 12- tot 15-jarigen was er vorige zomer ook veel weerstand, maar intussen is in Vlaanderen 86 procent van de adolescenten gevaccineerd.”

Volgens de experts is het zaak om ouders goed te informeren van de voordelen, via onder meer de huisartsen en apothekers. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

21 gedachten over “Helft ouders weigert kind te laten vaccineren”

  1. In mijn omgeving heeft iemand, die zelf gevaccineerd is, onomwonden gezegd waarom hij weigert zijn kinderen te laten vaccineren : “Ik laat mijn kinderen niet opdraaien voor de ‘volwassenen’ die het vertikken zich te laten vaccineren.” Sic

  2. De overheid heeft inderdaad tijd nodig om te wennen aan de lichamelijke integriteit van haar burgers en niet andersom. Om de 9 maanden een injectie of je mag niet meer deelnemen aan de maatschappij en oeioei, geen controlegroep aub om de langetermijngevolgen van die injecties te toetsen aan mensen die geen gratis medisch proefkonijn willen spelen voor een overheid die duidelijk haar macht misbruikt anno 2021, en historisch haar macht misbruikte met LPG, zonnepanelen, ARCO, Agusta, de bende van Nijvel, zonnepaneelcertificaten, Dutroux, getuigen X1, de vorming van de onverkozen Coronaregering en de herschrijving van de grondwet en de nooduitschakeling van de Trias Politica. Wat kan er misgaan?

  3. Geert Molenberghs is een ziekelijke idioot die gezonde jonge kinderen wil laten inenten tegen iets waarvan ze niet ziek zijn. Alles in onze maatschappij moet biologisch en ecologisch zijn, behalve kinderen wil men volspuiten met een vaccin waarvan men de gevolgen op lange termijn onvoldoende kent. Mijn kleinkinderen hebben corona gehad en dat bleek enkel uit de testen, voor de rest hadden ze er geen enkele last van. Onthoudt Molenberghs mijn kleinkinderen zal je nooit vaccineren !

  4. Erika: fout, het vaccin verhindert niet dat je ziek wordt, het vaccin verhindert niet dat je besmettelijk bent als je ziek bent. Het vaccin zorgt ervoor dat je minder kans hebt als risico patient om in het ziekenhuis te belanden. Als je geen risico patient bent (+60 jaar, BMI > 25, diabeet, …) dan heeft het vaccin geen toegevoegde waarde, zeker niet als je de basisregels van PBM, afstand houden, handen wassen, minder sociale contacten niet respecteert. Die laatste 3 zijn belangrijker dan het nemen van een vaccin… Kinderen vaccineren is een pervers dogma dat enkel helpt om ons land op de statistieken beter te laten uitschijnen.

  5. Onze kids hebben Corona gehad, maar nergens last van gehad, als een milde verkoudheid. Beter doorlopen dan zo’n spuit die allerlei bijwerkingen kan geven. Ik ben zelf wel gevaccineerd. Maar vaccineren doe je ook voor je eigen lichaam. Voor kinderen qua kinderziektes ook. Maar bij dit virus.. lijkt dat nu anders.
    Broertje heeft ook ontstoken hartzakje etc qua bijwerkingen gehad. Zou het echt eng vinden mijn jongens te vaccineren.

  6. Hoezo nou ‘weigert’? Je kiest er voor of niet. En waarom zou je het wel doen? De vaccinatie is voor kinderen gevaarlijker dan corona zelf. Natuurlijke immuniteit werkt beter (tegen alle varianten) en uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft het sowieso al hebben gehad.

  7. Het vreemde is ,dat als je je kinderen verwaarloosd ,en iemand maakt daar een melding van , dan staat de raad van de kinderbescherming ,direct bij je op de stoep , terwijl er nu bij kinderen een gif prik wordt ingespoten , waar ze zelf niet over kunnen beslissen , en nu hoor ik niemand van de Raad voor de Kinderbescherming dat er kinderen mishandeld worden met zo,n experiment . WORDT WAKKER MENSEN dit gaat helemaal verkeerd.

  8. Het is inderdaad belangrijk om de ouders GOED te informeren over de voordelen , de nadelen , de risico’s . Dit kan via huisartsen en apothekers , op voorwaarde dat zij op geen enkele wijze onder druk gezet worden om de informatie in een bepaalde richting te sturen . De horde der hypocrieten ( duidelijkere naam voor hen die de eed van hippocrates aan hun laarzen moeten lappen en hun leden hiertoe met terreurmaatregelen te dwingen ) steunt de regering en de politiek in plaats van de belangen van de patienten te behartigen .En dwingt dus aan haar leden om de ouders te desinformeren . Indien heel wat ingeënten op basis van hun eigen ervaring oordelen dat het beter is hun kinderen niet in te enten , is er duidelijk wat loos .

Plaats een reactie

Delen