Uncategorized

“Ik begrijp dat de mensen het niet meer begrijpen”, aldus Vandenbroucke

Redactie PAL

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke blijft, ondanks alle kritiek, achter zijn beslissing staan om de cultuursector te sluiten. Dat zegt hij in een interview met het magazine Moustique. Al is er volgens Vandenbroucke ook hoop op snelle versoepelingen.

Vandenbroucke heeft een grote rol gespeeld in de sluiting van de cultuursector, en dat tegen de adviezen van de specialisten in. Het is een beslissing die hem enorm veel kritiek oplevert, maar toch blijft hij achter zijn besluit staan. “Ik weet dat er veel tegenstand is tegen de laatste set maatregelen.”, zegt de minister. “Ik denk dat je de mensen recht in de ogen moet kunnen kijken. Daarom kom ik dinsdag samen met vertegenwoordigers uit de cultuursector.”, gaat hij verder. “Ik heb het vanmorgen nog gedaan met de Vlaamse ziekenhuisdirecteuren die al hun zorgen wilden uiten. Ik heb het ook live op televisie gedaan met de discotheekeigenaars. Het is triest om vandaag de dag een discotheek te willen runnen, ik snap dat.”

Deur op een kier voor versoepelingen

Dat Vandenbroucke terug komt op zijn besluit om de cultuursector te sluiten, daar moet men geen hoop op vestigen. Toch zet hij de deur op een kiertje voor eventuele versoepelingen als de cijfers gunstig zouden blijven evolueren. “Als er positieve ontwikkelingen zijn in de cijfers dan ben ik bereid om mijn besluit snel bij te sturen. We kunnen dan nadenken over een meer genuanceerde oplossing.” Toch waarschuwt Vandenbroucke ook dat een negatieve evolutie in de cijfers tot een totale lockdown kan leiden. “Als er zich echter een negatieve evolutie voordoet, dan heeft het GEMS ons aangeraden om alles dicht te doen. Akkoord, het is niet het GEMS die de beslissingen neemt, dat zijn wij, de politici. Ik zal me nooit verstoppen achter de experts.”

Steun smelt

Ten slotte wordt aan Vandenbroucke gevraagd of hij niet bang is om de steun van de bevolking te verliezen. “Tuurlijk ben ik daar bang voor.”, geeft de minister toe. “Maar ik blijf bij de overeenkomst die is bereikt. Ik begrijp het leed van de ziekenhuizen, maar ook van de culturele sector.” Ook zegt hij nog dat hij snap dat mensen niet meer kunnen volgen in de maatregelen die genomen worden. “Dit zijn voorzorgsmaatregelen met het oog op het onbekende. Ik begrijp dat de burgers het niet begrijpen. Maar met Omicron, staan we voor het onbekende.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over ““Ik begrijp dat de mensen het niet meer begrijpen”, aldus Vandenbroucke”

  1. Waarom krijgt Jan Jambon van de cultuursector de schuldvan het dichtsmijten van hun sector en niet VDB? Ah ja, deze laatste is een linkse rakker, zelfs een extreem linkse rakker (Trotskist).

  2. Hoog tijd dat er een onafhankelijke onderzoekscommissie wordt aangesteld om het ganse rampenparcours van deze judas te evalueren. We willen wel eens de waarheid kennen over de gemanipuleerde besmettings- en andere cijfers. Wat zijn de nevenwerkingen van de prikken? Welke letsels? Hoe erg en hoeveel mensen zijn hiervoor getroffen? Wat is de economische, mentale en fysische schade van de Lock-downs? Zijn deze Lock downs wettelijk of is het ongrondwettelijke vrijheidsberoving? Ik heb het gevoel dat het hier geen daden van goed bestuur maar wel misdadige handelingen enkel gericht op het pushen van prikken.

  3. Frank moet zo snel mogelijk uit het parlement verwijderd worden en opgenomen worden in een afkickcentrum om voor zijn machtsverslaving en grootheidswaanzin behandeld te worden.

  4. De mensen begrijpen het maar al te goed , Frank! Maar je kan maar moeilijk zeggen dat jullie geen flauw idee meer hebben van wat jullie nog allemaal aan het doen zijn , hé? En dan zo’n uitspraak doen die impliceert dat jij slim genoeg bent om de domme mensen te begrijpen! Ga nog wat geld verbranden, sukkelaar!

  5. Den onnozelaar, die denkt dat wij een bende kiekens zijn die geloven wat een demente zak uit zijn botten slaagt. Aan heel dat maatregelen pakket zit niks logisch. Het is niet omdat hij zich als kleuterleider gedraagt dat wij daarom de kleuters zijn.

  6. Wat is dat voor zeven.sluiten om te zegen dat hij gaat spreken over versoepeligen.steun van de bevolking????.wie heeft er Voorde man gestemd.dus deze man is ziek.maar is de beste politici.de bevolking zand in de ogen werpen.en dan de mooiste lach tevoorschijn brengen.vroeger ging men in de cel of doodskelder.nu krijgen deze “””””” applaus.

  7. Zolang de mensen blind blijven kunnen zij goed hun zakken vullen voor iets wat er niet is . Binnenkort nemen ze ziekteverlof voor een aantal jaren en blijven goed verder betaald waarvoor wij hard moeten werken.

  8. Ik begrijp wel dat velen, vaker en vaker “Foert !” zeggen. Wat rest er nog van onze eertijdse Burgerlijke Vrijheden die de laatste decennia door PoCo-Politici geamputeerd werden, schijf per schijf ?

Plaats een reactie

Delen