Illustratief. Foto Shuterstock

Illustratief. Foto Shuterstock

Uncategorized

Israël start met vierde coronaprik

Wijnand Meeus

Israël heeft een vierde coronaprik goedgekeurd voor de kwetsbaren in het land. Werknemers uit verpleegtehuizen en personen met een verzwakt immuunsysteem kunnen hun zich nu opnieuw laten inenten tegen het coronavirus. De beslissing voor de extra vaccinatie komt er door de oprukkende omikronvariant.

Het deskundigenpanel van het ministerie van Volksgezondheid raadde vorige week aan om nog een extra prik beschikbaar te stellen aan 60-plussers, zorgpersoneel en mensen met een verzwakt immuunsysteem. De extra booster zou een betere bescherming moeten geven tegen de oprukkende omikronvariant. Maandag werden de eerste 150 personen ingeënt in het kader van een onderzoek naar de veiligheid van de tweede boostervaccinatie. Resultaat wordt verwacht binnen twee weken.

Israël is het eerste land dat een vierde vaccinatie tegen het coronavirus ter beschikking stelt. Het land staat er bekend om zijn sterke vaccinatiecampagne. Een jaar geleden liep Israël ook al voorop bij het inenten van de bevolking en begon ook snel aan de boostercampagne, eerder dan andere landen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “Israël start met vierde coronaprik”

  1. Meermaals moet ik vaststellen dat nergens ter wereld de regering zoveel inspanningen levert voor het welzijn en de veiligheid van haar volk dan de Joods Israëlische regering. Dat respect mis ik als Vlaming bij de Vlaamse politici/overheid.

  2. Donderdag 20.12.2021 registreerde Israël de eerste infectie met de zogenaamde “Florona” -ziekte, een dubbele infectie met het Corona-virus en griep, volgens wat werd onthuld door de Israëlische krant “Yediot Ahronot”.
    De krant meldde dat een geval van dubbele infectie was geregistreerd bij een vrouw die deze week het Rabin Medisch Centrum binnenkwam voor bevalling.
    Israël is bij de landen met de hoogste vaccinatiegraad ter wereld. In Israël gebruikt men bijna uitsluitend Pfizer vaccins.

Plaats een reactie

Delen