Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Uncategorized

Jambon nuanceert onderwijsuitspraak: “Veel respect voor hen, wil me absoluut excuseren”

Anton Schelfaut

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zich in VTM Nieuws verontschuldigd voor zijn uitspraken over de verlenging van de kerstvakantie. “Ik heb enorm veel respect voor de mensen binnen het onderwijs. Als ik daarmee iemand heb gekwetst, dan wil ik me daar absoluut voor excuseren”, aldus Jambon.

Het Overlegcomité besliste afgelopen vrijdag om het basisonderwijs een week voor de kerstvakantie te sluiten. Minister-president Jambon gaf op de persconferentie na afloop van dat overleg meer uitleg bij die beslissing. “Die laatste week is er een met niet veel pedagogische impact”, verklaarde hij. “Een kerstfeestje hier en nog wat voorlezen en weet-ik-veel-wat daar. Ik heb dat zelf gezien, bij mijn kinderen en mijn kleinkinderen.”

Voornoemde uitspraken leverden Jambon echter stevige kritiek op vanuit het onderwijs. Gunter Aerts, directeur van een lagere school in Puurs-Sint-Amands, uitte zijn ongenoegen in een opiniestuk voor VRT NWS. “Deze minachtende toon weegt voor een onderwijsprofessional zwaarder dan eender welke coronamaatregel”, hekelde hij. “U, als spreekbuis voor heel Vlaanderen, schoffeert een hele sector! Niet door uw maatregelen, maar door uw houding en taalgebruik. U maakte het basisonderwijs tot uw gewestelijke kinderopvang.”

“Enorm veel respect voor het onderwijs”

“Ik heb enorm veel respect voor het onderwijs”, benadrukte Jambon zondagmiddag in VTM Nieuws. “Mijn vader, broer, zus, ex-vrouw en vrienden staan erin. Als ik iemand heb gekwetst, dan wil ik mij absoluut excuseren. Dat was niet de bedoeling.”

“Op tafel lag het voorstel om de scholen onmiddellijk voor twee weken te sluiten en dan weer een week te laten opengaan voor de vakantie”, aldus nog Jambon. “Het compromis dat we bereikt hebben, is de kerstvakantie een week te vervroegen. Daarvan zeg ik dat de pedagogische impact groter was geweest bij het voorstel van de twee weken sluiting nu onmiddellijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Jambon nuanceert onderwijsuitspraak: “Veel respect voor hen, wil me absoluut excuseren””

Plaats een reactie

Delen