Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Katholieken bedreigd tijdens processie: “Ik zweer op de Koran, ik ga je de keel oversnijden”

Niels Geerinck

Nabij Nanterre werd een katholieke processie grondig verstoord. De aanwezigen werden door amokmakers uitgemaakt voor “kuffars” (ongelovigen) en kregen tal van andere bedreigingen naar het hoofd. De route werd na de aanvaring aangepast.

De feiten speelden zich afgelopen woensdag af. Elk jaar houdt de parochie van Sainte-Marie-des-Fontenelles op 8 december een kaarsenprocessie ter ere van de Maagd Maria en het feest van de Onbevlekte Ontvangenis. Ook dit jaar verkregen de gelovigen de goedkeuring, zo bevestigde de diaken.

Na enige tijd werd de processie opgeschrikt door een incident. De aanwezigen werden lastig gevallen en geïntimideerd door amokmakers. “Maar kort na 19 uur en terwijl we slechts een paar honderd meter gewandeld hadden, viel een groep onbekenden ons verbaal aan nabij de eerste gebedspost.”, aldus de diaken.

Geweldadige dreiging

Volgens de geestelijke werden de aanwezigen belegd als ‘kuffars’ (ongelovigen) en riepen de belagers dat ze zworen op de Koran de kelen van de katholieken over te zullen snijden. De aanwezige priester, die voorop liep, vormde vooral het mikpunt van de dreigingen, zo getuigde de diaken. “Ze gooiden ook water naar onze fakkels”, zo voegde hij toe.

De politie kwam ter plekke maar de belagers konden tijdig vluchten. De processie werd hervat en er werd een klacht ingediend. Ook het Bisdom liet weten contact te hebben opgenomen met de overheid om de veiligheid van katholieken te garanderen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin veroordeelde de feiten. “Ontoelaatbare daden. De vrijheid van godsdienst moet in ons land met volledige sereniteit kunnen worden uitgeoefend. Steun voor de Franse katholieken”, aldus de minister op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

18 gedachten over “Katholieken bedreigd tijdens processie: “Ik zweer op de Koran, ik ga je de keel oversnijden””

  1. Alweer een islaMIETJE die zijn koran niet kent, koran 2/24 zegt ; 24. Doch, indien gij het niet kunt doen – en gij zult het nimmer kunnen doen – wacht u dan voor het Vuur, dat voor de ongelovigen is bereid, welks brandstof mensen en stenen zijn. Bart SSomers uit Mechelen heeft net nog 12 diyanet en 4 milli gurus moskeeën subsidieërd om de ongelovigen te doden door het vuur, zie 11/9 te New York, en niet doror een mes, dat zou pas barbaars zijn.

  2. Dat is nog maar het prille begin van de oogst die het volk zal moeten verteren door het zaaisel van het beleid van de laatste 25 jaar linkse propaganda en Europese omarming van de Islam. Waarvoor dank.Doe nog maar een litertje woke vocabularium.

  3. Hiervan staat ons nog meer te wachten. Het is te ver gekomen. Alleen hardere middelen zullen het tij kunnen doen keren, maar ook dat zal van lange duur zijn. Daar van de EU niets te verwachten valt moeten nationale wetten effectief verweer mogelijk maken en er doorgedrukt worden, zo nodig tegen de zin van het EU-monster.

  4. Het is ver gekomen in het multi culturele Frankrijk. Fransen zullen hun eigen land nog ontvluchten als het zo verder gaat met de islamisering. Nieuwe politieke wind moet soelaas bieden, hopelijk!

  5. Dat staat ons hier ook nog te wachten en misschien nog veel erger. Niet te vergeten “als het regent in Parijs druppelt het in Brussel”. En de media, die vergeven zijn van Vlaams vijandige islamo gauchisten, zwijgen in alle talen. Hopelijk “komt boontje ooit om zijn loontje”.

  6. Dat klopt maar dat is de kwestie niet, dat gij het verschil niet ziet tussen wat iemand gelooft en iemand die dreigt met geweld en het zelfs gebruikt is gezien uw laag iq vrij normaal.

  7. “Christofobie” wordt ook in ons land kennelijk dood gezwegen
    Surf eens naar de UNIA webstek en vul er onder “zoeken” eens de trefwoorden “islamofobie” en “antisemitisme” in dan krijgt u een lawine aan vermeldingen. Indien u “christofobie” zou invullen, geen enkele ! Ge weet gij het dan al wel zeker !

  8. De “Christofobie” wordt ook in ons land kennelijk dood gezwegen. Surf eens naar de UNIA webstek en vul er onder “zoeken” eens de trefwoorden “islamofobie” en “antisemitisme” in dan krijgt u een lawine aan vermeldingen. Indien u “christofobie” zou invullen, geen enkele ! Ge weet gij het dan al wel zeker !

Plaats een reactie

Delen