Een kerststal in Spanje (Shutterstock)

Een kerststal in Spanje (Shutterstock)

Uncategorized

Kerststal in Spanje vernield

Sonja Dahlmans

In San Lorenzo de El Escorial, een gemeente in de Spaanse regio Madrid, is een kerststal na een dag vernield. De kerststal bestond uit ruim 450 figuurtjes die werden gedoneerd door de plaatselijke bevolking. Onder andere een beeld van het kindje Jezus in de kribbe werd onthoofd. Ook werd een arm van het beeldje afgehakt.

De kerststal was geplaatst buiten het klooster van de stad. Het klooster dateert uit de zestiende eeuw en werd gebouwd in opdracht van Filips de tweede. De plaatselijke autoriteiten zijn nu bezig de kerststal te restaureren. De bedoeling is dat het daarna weer terug buiten het klooster geplaatst zal worden waar het publiek het kan bezichtigen.

Spanje wordt genoemd in een rapport dat onlangs werd uitgebracht. Daarin staan de vijf landen waar antichristelijke sentimenten en discriminatie tegen christenen het hoogste is binnen Europa. In de dagen voorafgaand aan Halloween worden in Spanje sinds tien jaar regelmatig geconsacreerde hosties gestolen en worden kerken beschadigd. Ook dit jaar werden verschillende kerken weer ‘bezocht’ door vandalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

5 gedachten over “Kerststal in Spanje vernield”

  1. “Christofobie” wordt daar kennelijk ook niet vervolgd. Surf eens naar webstek van UNIA en vul onder ZOEKEN “islamofobie” en “antisemitisme” in , er verschijnt een tsunami aan vermeldingen. Vul daarna eens “christofobie” als trefwoord in. Geen enkele vermelding ! Raar hé, ge weet gij het dan al wel zeker !

Plaats een reactie

Delen