Jean-Marie Dedecker. Foto Photonews.

Jean-Marie Dedecker. Foto Photonews.

Uncategorized

Klacht ingediend tegen Jean-Marie Dedecker door Groen wegens niet dragen mondmasker

Ruben Notteboom

Er is een klacht ingediend bij de gouverneur van West-Vlaanderen tegen burgemeester Jean-Marie Dedecker door een gemeenteraadslid van Groen. Dedecker weigerde namelijk een mondmasker te dragen, wat voor Robin De Lille (Groen) niet door de beugel kon.

Dedecker vindt de klacht overroepen, maar De Lille vindt het terecht. Er zouden nog gemeenteraadsleden zonder mondmasker geweest zijn, maar die hebben er wel één opgezet na een oproep van de gemeenteraadsvoorzitter. Burgemeester Dedecker deed dat echter niet.

De Lille (Groen) dient klacht in tegen Jean-Marie Dedecker

De Lille zou de gemeenteraad liever digitaal zien, maar daar kwam tegenkanting tegen “omdat het mocht mits het naleven van de regels”. Daarom tilt hij extra zwaar aan het niet dragen van een mondmasker.

Burgemeester Dedecker gaat niet akkoord met de klacht. Hij beweert dat hij veilig zijn masker kon afzetten. Bij het binnenkomen zou hij het masker aangehad hebben, maar eenmaal aan het woord zette hij het masker af. Volgens Dedecker was het een grote feestzaal met 6 meter tussen elke persoon, waardoor het masker overbodig zou zijn geweest.

Terecht of misbruik van de situatie gemaakt?

Dedecker noemt de klacht niks meer dan “ruzie zoeken” en gelooft dat De Lille de situatie misbruikt heeft om “snel de zaal te kunnen verlaten”. De Lille vond het echter noodzakelijk weg te gaan omdat “daar zitten niet verantwoordelijk is, zeker niet in deze tijden” want alles verloopt online.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

14 gedachten over “Klacht ingediend tegen Jean-Marie Dedecker door Groen wegens niet dragen mondmasker”

  1. Te idioot voor woorden. Pure profileringsdrang die nergens op slaat, dit wanneer men op café met zes aan een tafel mag zitten zonder mondmasker. Als 6 meter de standaard wordt, moet men veel aanpassen. Ik veronderstel dat al deze mensen allen getest zijn en het is goed als men het gezicht kan zien wanneer men in discussie gaat, kwestie van leugen van waarheid te onderscheiden. Voor JM zal dit geen probleem zijn, voor groen daarentegen?

  2. Er is zo vel ” niet t verantwoorden in deze tijden , van hetgeen de groene kmerhs verkondigen . Het gerecht heeft wel belangrijkere prioriteiten . Zou een rechtvaardige rechter ( ze bestaan nog , maar komen waarschijnlijk niet in de media ) het lef hebben om deze groene aandachtszoeker te veroordelen voor ” tergend en roekeloos geding ? Voor JMM alvast één voordeel : tijdens deze gemeenteraad geen last van die groene saboteur en volksverrader .

  3. Weer een staaltje van groene onverdraagzaamheid. Spijkers op laag water zoeken en de deugpronker uithangen. Schijnheiligheid van zulk niveau dat je alleen bij Groen terugvindt.

  4. GROEN en Open BLD zullen samen nog niet meer de kiesdrempel halen na hun fratsen in Vivaldi. Lachaert gaat de geschiedenis in als doodgraver van Belziek door De Croo zijn postje te schenken en zijn programma ritueel te verbranden en het GROEN verkiezingsprogramma uit te voeren!

  5. De groenen dragen al 40 jaar allemaal een masker, veel van hen blijken er zelfs mee geboren te zijn. Ergens ook wel begrijpelijk dat ze liever niet laten zien uit wat voor smoel hun onbegrensde idiotie komt.

  6. Groen zou alles doen om maar in t niews te komen ,dus onbetrouwbaar !! Jean marie daarintegen ,is een rots van eerlijkheid .dus groen ga naar huis visjes eten !!.en laat jean marie zijn werk doen

  7. Juristen klagen over de hoge werkdruk en de talloze dossiers die blijven aanslepen. Maar wanneer ze zich moeten bezighouden met pietluttigheden zoals JJDD versus die groene pezewever, en VanRanst versus die Hollander dan zal het er niet rap op verbeteren. Onderwijl laten ze groepsverkrachters vrij en recidivisten loslopen met een enkelbandje. Wereldvreemde bureaucraten !

Plaats een reactie

Delen