February 25, 2016 - Minsk, Belarus - Russian President Vladimir Putin during a meeting of the Supreme State Council of the Union State of Russia and Belarus at the Independence Palace February 25, 2016 in Minsk, Belarus.

Uncategorized

Kremlin bevestigt Amerikaans-Russische gesprekken over Oekraïne

Wannes Neukermans

Rusland heeft bevestigd dat het land op 10 januari bilaterale gesprekken zal houden met de Verenigde Staten in de Zwitserse stad Genève. Beide landen zullen het er onder meer hebben over de spanningen rond Oekraïne.

Eerder had het Witte Huis al laten weten dat de gesprekken zouden plaatsvinden. Het gaat om een bijeenkomst in het kader van de strategische veiligheidsdialoog die president Joe Biden en Vladimir Poetin tijdens hun top in Genève in juni zijn overeengekomen, die hoofdzakelijk de beheersing van hun kernwapens als doel heeft.

Maar ook de situatie in Oekraïne zal aan bod komen. Rusland heeft tienduizenden troepen gestationeerd aan de grens met het partnerland van de NAVO. Het Westen vreest een mogelijke militaire interventie van Moskou tegen Kiev. De Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Rjabkov, bevestigde de gesprekken in Genève aan persbureau TASS.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Kremlin bevestigt Amerikaans-Russische gesprekken over Oekraïne”

Plaats een reactie

Delen