Lachaert intimideert UGent-professor in Twitterdebat over verplichte vaccinatie

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Photo News

Binnenland politiek

Lachaert intimideert UGent-professor in Twitterdebat over verplichte vaccinatie

Anton Schelfaut

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft op Twitter UGent-professor Tijl De Bie geïntimideerd. Die laatste wilde weten waarom de liberalen een bocht hebben gemaakt inzake de vaccinatieplicht, maar dat was niet naar de zin van Lachaert.

Open Vld bepleit vanaf het voorjaar een 1G-beleid, waarbij enkel mensen die gevaccineerd zijn nog aan het publieke leven kunnen deelnemen. “Ik vrees dat we geen andere kant op kunnen”, zo verklaarde Lachaert maandagochtend in De Morgen. In de praktijk komt dat neer op een vaccinatieplicht, iets waar de liberalen zich altijd tegen verzet hebben. “Zoals premier De Croo al vaker heeft gezegd: iemand vastbinden om hem te prikken, dat zien we niet zitten. Een liberaal kan zoiets niet steunen. Het is ook praktisch onhaalbaar. Daarom is een 1G-beleid de beste oplossing.”

“Toch maar (de facto) verplichten dan, die vaccinatie”, hekelt professor Tijl De Bie (UGent). “Maar als echte liberalen gaan ze dat niet doen door mensen vast te binden. Ze gaan ongevaccineerden alleen de mogelijkheid op een vrij leven ontnemen. Dank Open Vld, Alexander De Croo en Egbert Lachaert om onze vrijheid te verdedigen!”

Daarop reageerde Lachaert dat De Bie geen vrijheid verdedigt, maar egoïsme. “Dat zijn twee andere dingen. Het eerste is liberaal, het tweede kijkt enkel naar de eigen vrijheid, niet naar de schending van de vrijheid van anderen.”

(Lees verder onder de tweets.)

Intimidatie

Vervolgens wil De Bie weten welke nieuwe wetenschappelijke evidentie Open Vld van mening heeft doen veranderen. “Alle nieuwe evidentie die ik ken wijst namelijk in dezelfde richting: het collectieve nut van vaccinatie is kleiner dan eerst gedacht, en bij Omicron kleiner dan pre-Omicron.”

Die uitspraak schoot echter in het verkeerde keelgat bij Lachaert. “Lees ik hier goed dat men aan UGent het nut van vaccinatie in twijfel trekt?”, richt hij zich tot UGent-rector Rik Van de Walle.

“Lees ik hier goed dat Egbert Lachaert zich liever tot intimidatie wendt, eerder dan een inhoudelijk antwoord te geven op een perfect legitieme vraag?”, besluit De Bie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

26 gedachten over “Lachaert intimideert UGent-professor in Twitterdebat over verplichte vaccinatie”

  1. Lachaert wil niet alleen ongevaccineerden de mogelijkheid op een vrij leven ontnemen, maar ook de weinigen aan de UGent die kritisch zijn uit hun beroep zetten. En aan het einde van de dag blijkt er weinig verschil tussen liberalen en hun collega’s in China.

  2. Is bezorgdheid om fundamentele vrijheden dan egoïstisch? Men hoeft trouwens geen expert te zijn om te beseffen dat het zinloos is om die laatste paar procentjes ongevaccineerde Vlamingen in te enten. Dit zal de kans op besmetting niet wezenlijk veranderen….Dit gaat niet langer om gezondheid, maar om de carrières van experts en politici, wiens houdbaarheidsdatum al lang overschreden is.

  3. Lachaert is een idioot die nog steeds niet weet dat gevaccineerden anderen niet beschermen omdat zij nog steeds het virus kunnen doorgeven. Vaccineren doe je enkel voor jezelf en niet voor anderen. Lompe politiekers zoals Lachaert zijn het gevaarlijkst !

  4. Dit gegeven heeft een al maar duidelijkere kijk waar het daadwerkelijk in de hoofden van deze liberale en Vivaldi coalitie om draait. Hun totalitaire regime kost wat kost te blijven handhaven en dit ten koste van onze westerse vrijheden die dag na dag wegsmelten als sneeuw voor de zon.

  5. Onze beste vriend Lachaert is ABSOLUUT geen liberaal maar acht zich ongenaakbaar als een Romeinse dictator.
    Vrijheid van mening, hoor eens bij de mensen van ’t Scheldt, dankzij hem hebben zij onze nieuwe Vlaamse Gestapo over de vloer gehad.
    Vrijheid van keuze van wat je met je lichaam doet, ieder die daar over wil beslissen moet onmiddelijk uit onze maatschappij geweerd worden als zijn zij paria”s.
    En straks voor de verkiezingen van 2024 zal hij en de andere Vlaamse Judaspartijen wel een wet uit hun mouw schudden dat ook de vrijheid van kiezen zal ingeperkt worden.
    Dergelijke individuen zouden op elke mogelijke legitieme manier gestopt moeten worden voor zij de democratie stoppen.

  6. Beste professor Tijl de Bie, neem echbert lafaert van de gliberalen dit niet kwalijk, hij is eerder al op zijn bek gegaan om ’t Scheld te dagvaarden, u bent gewoon te intelligent voor zulk een individu. Laat zulke mensen extreem links liggen.

  7. Lachaert is het zwakste dat de OVLD in jaren heeft voorgebracht, en dat wil wat zeggen. Hij is er enkel en alleen gekomen door in opdracht van De Croo Gwendolien Trutten uit de nationale politiek te liquideren. Dat is dan ook zijn enige verdienste.

  8. Nu ineens blijkt dat Omnikron het effect van een snotvalling heeft. Wat zelfs opperviroloog Van Ranst een maand geleden al aangaf. Vaccins en pasjes volstaan niet voor het rijk van de vrijheid. Integendeel de dictatuur wordt nog opgevoerd. . In sommige landen zijn er zelfs geen vaccins en…bijna geen Covid. Toen er in de winter van 2018 10.000 mensen op slechts 2 maanden (onder meer op overvolle IC’s) stierven door de griep, liep wellicht alleen DM-journalist Joël De Ceulaer met een masker op. Het land staat op imploderen door de polarisatie, angstcultuur, psychische stress en willekeur en waanzin van het beleid en hop daar is liberaal Lachaert met zijn 1G 😭👀

  9. Met de rug tegen de muur kan een opgejaagd dier nog wilde sprongen maken. Ik denk dat bij Lachertje Lachaert stilaan het lachen aan het vergaan is en dat hij er spijt van krijgt Vivaldi te hebben gecreëerd of zelfs tot voorzitter van O-VLD te zijn gekozen. Hij had beter die beker aan zich laten voorbijgaan en de ‘eer’ aan Truttenmie gelaten.

  10. Bron van die griepdoden? “De Belgische griepepidemie van het seizoen 2018-19 duurde 8 weken, wat gemiddeld was in vergelijking met voorgaande seizoenen. Naar schatting 506.000 Belgen raadpleegden hun huisarts voor griepachtige symptomen. De ernstindicatoren gaven aan dat deze griepepidemie niet ernstiger was dan de voorgaande griepseizoenen.”

  11. Laat het nu eens duidelijk doordringen dat de hele COVID crisis het rookgordijn is dat de Vivaldi regering hanteert om de WEF agenda in dit land te implementeren. Jarenlang erbarmelijk beleid, de uitverkoop van het land en het leegplunderen van de sociale zekerheid eist zijn tol, een onafwendbare collapse van de economie. Waar zijn de vakbonden?

  12. Nog 1 zo’n bocht en vaccinatiebewijs geeft u straks het recht om 2x te stemmen. Anderzijds wel een hele geruststelling dat er niemand den bak zal indraaien wegens het ingraven van de O-Vld: hun voorzitter en Somers doen het gewoon zelf én openlijk. Top!

  13. ….niet alleen kan je tegenwoordig een ziekte, die je NIET hebt, doorgeven aan mensen die TEGEN diezelfde ziekte ingeënt zijn; nu schuiven ze bovendien de schuld dat hun “vaccin” niet werkt, in de schoenen van degenen die dat vaccin NIET hebben willen laten inspuiten !! hoeveel straffer gaat t nog worden ?? en wie , O WIE houdt die oerdomme minkukkels eindelijk tegen ??

Plaats een reactie

Delen