Lorin Parys (N-VA) - Afbeelding: Photonews

Lorin Parys (N-VA) - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Lorin Parys hekelt foutieve informatie in overheidscampagne rond vaccinatie bij kinderen

Niels Geerinck

Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) wil dat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) de overheidscampagne stopzet en corrigeert. Deze zou het advies van de Hoge Gezondheidsraad niet correct opvolgen en veel fouten bevatten, zo vindt hij.

Het N-VA-parlementslid vindt de huidige campagne “koren op de molen van de antivaxers” omwille van de foutieve informatie die erin sloop. Hij vraagt de onmiddellijke intrekking en een verregaande correctie, op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad.

De ministers van Volksgezondheid keurden de inenting van kinderen in de leeftijdscategorie van vijf tot en met elf jaar goed. De Vlaamse overheid lanceerde hierna een website waar ouders allerlei informatie kunnen terugvinden over de vaccinatie van hun kinderen.

Maar op de webstek staan heel wat fouten, aldus Parys op Twitter. “Het vaccin wordt aanbevolen bij kinderen met comorbiditeiten, voor andere kinderen wordt het aangeboden. Dat is een groot verschil”, zo zegt hij.

Daarnaast wil hij meer informatie zien over de omikronvariant en moet de uitleg omtrent immuniteit juist worden herschreven. “Daarnaast staat er onder meer ook te lezen dat immuniteit door vaccinatie beter en langduriger is dan door besmetting. “Net het omgekeerde is waar”, aldus de N-VA’er. 

“Ik geloof in vaccinatie als een dijk tegen het coronavirus, maar de overheid moet de ouders wel correct en betrouwbaar informeren. Anders is dat koren op de molen van antivaxers”, zo besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Lorin Parys hekelt foutieve informatie in overheidscampagne rond vaccinatie bij kinderen”

Plaats een reactie

Delen