Rutten over vertrek Almaci: "Het zijn trieste tijden voor vrouwen aan de top"

Voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. Photo News

Uncategorized

Marc Van Ranst haalt uit naar Filip Dewinter: “Je bent een racist. Puur en ongezoet”

Anton Schelfaut

Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter uitgehaald naar Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). “Je bent een racist, Dewinter. Puur en ongezoet”, hekelt Van Ranst.

Dewinter deelde zondagochtend de voorpagina van het National Geographic Magazine uit oktober 2016 op Twitter. “De nieuwe Europeanen: hoe immigratiegolven een continent hervormen”, zo luidt de titel van het hoofdartikel. “‘The new Europeans’ … Wie bedenkt het?”, vraagt Dewinter zich af. “Kolonisten, Noord-Afrikanen, omvormers, moslims, immigranten, asiel- en gelukzoekers, heel dikwijls asielbedriegers … ja! Maar Europeanen: nooit!”

Die tweet schoot echter in het verkeerde keelgat bij viroloog Marc Van Ranst. “Je bent een racist, Dewinter. Puur en ongezoet”, reageert hij. “Mensen zoals jij garanderen de levensverzekering van jouw partij: het cordon.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

40 gedachten over “Marc Van Ranst haalt uit naar Filip Dewinter: “Je bent een racist. Puur en ongezoet””

  1. Prachtig. Echt mooi van die Van Ranst hoe hij de marketing van Dewinter en het Vlaams Belang ondersteunt. Hoe giftiger Van Ranst reageert, hoe meer stemmen voor het Vlaams Belang.

  2. Ach, het dik vetzakske trekt zijn lelijke smoel weer is open. Vroeg of laat gaat da paljaske eens goed op zen plaats gezet worden, zonder twijfel. Volgens mij is hij gewoon aan het uitdagen totdat er iemand hem is een goei pak slaag geeft zodat hij in de slachtofferrol van ‘rechts’ geweld kan springen. Echt, een walgelijk figuur, die het verdient om eens goed tuuuuuuuuuuuut… .

  3. De onverdraagzame uitsluiter van mensen met twijfels over vaccins , gaat anderen voor racist uitschelden . Een scheldtirade van Van Rampst is tegenwoordig een erezaak want bewijs dat je de waarheid benadert . Doe zo verder , Filip , en trek je van de onnozele giftigheden van deze crapuleuze ijdeltuit geen moer aan .

  4. Ik denk dat de PVDA-er Marc Van Ranst de grootste racist van de hele bende is, en op de koop toe is hij een Vlamingen hater. Ider die niet akkoord is met zijn maositische ideeen wordt geweerd van zijn twitter account, of dat soms geen racisme is.

  5. Ik heb Dewinter nog geen levens in gevaar zien brengen, ik heb Van Ranst miljoenen Belgische levens zien in gevaar brengen door te zeggen dat mondmaskers geen nut hebben (zolang de regering er zelf niet over beschikt). Beter verweten te worden voor racist pur sang dan voor massamoordenaar in spe.

  6. -Het jaar 2024 -van Ra.t(nst) sorry – geloofd niet dat Vlaanderen zo Racistisch is door een overwinning van VB
    Wie denkt van Ranst eigenlijk wie hij is ,het kan Niet anders dan hij is aangesteld door de huidige regering
    om tweedracht te zaaien onder onze bevolking ,dat kan niet anders als je -Denkt en Analizeert !

  7. Je bent een links- extremist, Van Ranst. Puur en ongezoet. En wat die ideologie de mensheid aan destructie heeft opgeleverd staat gewoon in de geschiedenisboeken. Jij bent de levensverzekering voor een steeds groter Vlaams Belang en hun invloed op de polarisatie. Een fenomeen waar jij ook een flinke beoefenaar van bent. Zo jammer.

  8. Die mudslingeraar met de varkenskop die het warm water nog moet uitvinden maar de beeldbuis liever dan zijn gezin ziet denkt nu ook nog de lakens te mogen uitdelen.
    Zouden er nog Jurgens overblijven in het leger? Leek me toch de enige te zijn die deze haatzaaier het zwijgen kon opleggen!

  9. Dat is “Laster & Eerroof” ! Het kan zijn dat in de PoCo-waanwereld ideologie van de geborneerde Linksoloog onze held FDW een vermeend “racist”(sic) zou wezen, maar daarom zeker nog niet in de juridische betekenis van de term “racist”? De zichzelf democratisch wanende onverlaten die zich verschansen achter het Cordon Discriminatoir noemen alles wat niet volkomen congrueert met hun bevooroordeelde PoCo blinde vlekken netvlies visie al te ras ;”racist” , “nazi”, “fascist of “discriminatoir”. FDW zou een “racist” wezen ?????? Waar en wanneer zou dat dan ooit gevonnist geweest zijn , quod non ?

  10. FDW zegt de waarheid en deze wordt ongehinderd ondersteund door zeer veel Vlamingen,nu al meer dan 50% en voeg er nog maar 30% bij die het nog niet durven zeggen of tonen.Persoonlijk denk ik dat het VB van ranst betaald om dergelijke tweets de wereld in te sturen,hij is de meest gehate man in Vlaanderen en zijn tweets lokken veel positieve reacties uit ten voordele van het VB,doe zo verder markske,je bent de grootste zekerheid om de vivaldidioten in een cordon te steken bij de volgende verkiezingen.

  11. Of hoe een viroloog de media aandacht over COVID kan misbruiken om zijn politieke ambities waarde maken. Toegegeven, Van Ranst weet dat je veel beter op een slinkse manier je populariteit kan verhogen dan de rechttoe – rechtaan uitspraken van De Winter.

  12. Woorden. Ik geef les in de middelbare school en ik zie dat Turkse jongeren het opnemen voor de Turken, dat Marokkaanse jongeren het opnemen voor de Marokkanen, hoe moeten we dat volgens de school noemen? Antwoord ‘diversiteit’. Als Filip Dewinter het opneemt voor de Vlamingen, hoe moeten we dat volgens Van Ranst noemen? Antwoord ‘racisme’. Sorry, Van Ranst heeft voldoende biologie gestudeerd om te weten dat het normaal is dat ouders het voor hun eigen kroost opnemen. Dit is bij mensen zo en eveneens bij dieren, zo is dat van nature, en daar is niets mis mee. Als er deze zomer een tsunami over het strand komt zal iedereen eerst zijn eigen kinderen proberen te redden.
    Vroegen werd dat ‘moederliefde’ genoemd nu is dat ‘racisme’. Wie kan dat begrijpen?

  13. Een goeie viroloog is nog altijd geen goeie politicus.Deze man moet toch eens langs bij een goeie psychiater.Zijn commentaar zal op zeer weinig steun rekenen.Amai.Doe zo verder Marc.Reclame die het Vlaams Belang enkel maar ten goede komt.Racist tegenover eigen volk.Das duidelijk.

  14. Ja wadde. Terwijl deze kerel de allures heeft van Hitler door de maatschappij op te delen in groepen, waarbij een bepaalde groep niet meer mogen deelnemen aan het sociaal leven. Wie is de echte racist denk je? Ik kots van deze communist.

  15. Ja maar de clou van de grap is wel……. “dat zij later voor onze pensioenen zullen zorgen” en dat is echt niet bedacht door Gaston & Leo of Theo Van den Bosch, die hebben niet zo veel komische fantasie om dergelijke boutade te bedenken.

Plaats een reactie

Delen