Marc Van Ranst. Achtergrondfoto Photonews. Ingezette foto Twitter.

Marc Van Ranst. Achtergrondfoto Photonews. Ingezette foto Twitter.

Binnenland politiek

Marc Van Ranst vergelijkt Assita Kanko (N-VA) met de taliban

Ruben Notteboom

Marc Van Ranst zorgde opnieuw voor een kleine Twitterrel. Deze keer viseerde hij Europarlementariër Assita Kanko (N-VA). Kanko reageerde op een artikel uit De Morgen, maar volgens Van Ranst zijn er gelijkenissen tussen de ideologie van de taliban en van Assita Kanko, omdat ze beiden zouden beslissen over wat een vrouw al dan niet kan.

Assita Kanko plaatste een tweet over een artikel in De Morgen. In het artikel werd geschreven over de religieuze politie van Afghanistan. Vrouwen zonder hoofddoek mogen niet meer in een taxi stappen. Assita Kanko heeft geen begrip voor islamitisch extremisme.

Marc Van Ranst vindt dat zowel taliban als Kanko “bezig zijn met wat vrouwen wel en niet mogen”

“Een stuk textiel? Een gevangenis van stof! Vrouwen zonder islamitische kledingvoorschriften, zoals de hoofddoek niet meer welkom in taxi’s beslist religieuze politie v/d taliban, schrijft De Morgen. Kijk, dit is wat vrouwen te wachten staat als het islamisme de macht overneemt,” aldus Assita Kanko op Twitter.

De tweet van Kanko viel niet in de smaak bij Marc Van Ranst. Hij vindt dat er een gelijkaardige redenering schuilt achter de ideologie van Assita Kanko en de taliban. “De Taliban-geradicaliseerden vinden dat een vrouw zonder hoofddoek niet welkom is als passagier in een taxi. Jij vindt dat een vrouw met een hoofddoek niet welkom is als schepen in een gemeenteraad. Jullie zijn allebei bezig met te beslechten wat vrouwen wel en niet mogen doen,” aldus Van Ranst.

“Waar is empathie voor miljoenen onderdrukte vrouwen?”

“Het verplichten (zoals de Taliban-bende) is even erg als het willen verbieden,” gaat Van Ranst verder. “Meer nog, jij verdenkt mensen met een hoofddoek van bekeringsdrang. Ik ben nog nooit een moslim tegengekomen die mij wilde bekeren. Echter, uw partij stuurt mij voortdurend reclame om lid te worden.”

Assita Kanko (N-VA) kan alvast niet lachen met de uitspatting van Van Ranst. “Mij vergelijken met de Taliban. Marc Van Ranst kan dat. Slechte wil is een understatement,” schrijft ze. “De Taliban zijn terroristen met veel bloed aan de handen. Waar is de empathie van MVR voor de miljoenen vrouwen die religieus onderdrukt worden? De hoofddoek staat voor hun onderwerping.”

Assita Kanko houdt been stijf

“Door een hoofd­doek te promoten of goed te praten, trap je op de ziel van alle meisjes die gebukt gaan onder religieuze onderdrukking. Kijk toch naar de realiteit. De gelijkheid tussen man en vrouw is een belangrijk principe. Ik zal dat principe altijd verdedigen,” stelt Kanko ten slotte nog. “Als het gaat om vrouwen die onder het islamitische juk zitten, reageren sommige westerse vrouwen en linkse mannen helaas zelfgenoegzaam. Waarom schieten die niet echt wakker? Voor hen is de hoofddoek onaantastbaar en het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen geen prioriteit.”


PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

31 gedachten over “Marc Van Ranst vergelijkt Assita Kanko (N-VA) met de taliban”

  1. Laat van ranst maar eens enkele jaren met zijn familie in afghanistan wonen, hij zal wel anders piepen, hier grote teut maar ginds doet ie het in zijn broek. Mevrouw Kanko, reageer niet op dat individu, die mens kan alleen maar ruzie maken, ik denk zelfs dat hij een “stille” moslim is.

  2. Dat den dikke van VR is kiest tussen zijn vet betaalde job en zijn politieke ambities. Het zou het leven van vele onderons gelukkig maken. Tot op heden niks dan communistische praatbarak in plaats van objectieve vakkennis door ons betaald.

  3. MVR heeft geen Jürgen Conings nodig om z’n tot op de bodem van de x-linkse beerput omlaag gevallen IQ op te krikken. MVR heeft moslims gelijk Saïd en Chérif Kouachi nodig, die Charlie Hebdo hebben duidelijk gemaakt hoe baard- en kopvoddendragers in elkaar steken. Ipv in covid- tijden met ’n dik lijf te staan “dansen” en hotsen op achterlijke Nafri-feestjes.

  4. Van Ranst weet wel beter, maar het past niet in zijn kraam omdat Asita Kanko rechts is.
    Ik zie geen verschil tussen de blauwe getraliede vuilniszak en het hoofddoek, beide zijn teken van onderwerping van de vrouw aan de mannelijke hypocriete geilaards.

  5. De Islamisten hebben nuttige idioten à la Van Ranst nodig. Ik zou hem aanraden eens het boek van Lale Gül “Ik ga leven” te lezen. Of eens in debat te gaan met Assita Kanko, Sam Van Rooy of Zemmour. Maar dat zal deze lafaard nooit durven. Zelfs in een debatje met Jean-Marie Dedecker stond hij al in zijn broek. En verder dan een paar tweets met de eeuwige holle verwijten “racist, fascist of nazi” komt hij niet. En hij weet zich natuurlijk gesteund door de regimepers. Ik blijf mij verbazen over de lompheid en de domheid van het personnage.

  6. Is dat niet dat Marcske dat dolgraag zou willen dat de visie/overtuiging van 1.000.000 miljoen Vlamingen gebrandmerkt/genegeerd/verboden wordt?

    Maakt dus meteen duidelijk welke salon-talibanner we in de kuip hebben en wat vrouwen te wachten staat indien zijn “geloofsgenoten” het voor het zeggen krijgen…

  7. Op één puntje heeft Van Ranst wel gelijk: de manier waarop sommige N-VA militanten leden proberen te werven en nieuwe leden tot meer actie willen bewegen is erger, veel erger dan wat ik ooit van godsdienstfanatici heb moeten ondergaan. Uit Vlaams gezindheid werd ik ooit N-VA lid. De niet te stoppen lawine van mails en reclame kon ik nog verwerken, maar toen ze op een zondagochtend voor mijn deur de buurt bijeen schreeuwden om mijn lidmaatschap te verkondigen, heb ik de lidkaart teruggezonden.

  8. dat klopt niet wat hij zegt want je mag niet dragen wat je wil op de pasfoto, als je als vrijzinnige een hoofdband draagt krijg je geen pas en blokkeren ze op de duur je bankrekening en de ziekenkas betaalt niet meer cash en als er geen ziekenkassen waren was half Leuven niet geboren en had hij ook geen beroep gehad.

  9. Van Ranst heeft recht op een eigen mening, zoals iedereen in een democratie. Maar of het verstandig is zijn politieke mening aan de lopende band te spuien als tv-viroloog, is een terechte vraag ! Marc Van Ranst, besef je niet dat je hiermee onbedoeld je gezag als viroloog ondermijnt ? Stop daarmee, flirt met de multiculturelen in je vrije tijd, maar val de burgers er niet mee lastig.

Plaats een reactie

Delen