Capitool. Foto Shutterstock

Capitool. Foto Shutterstock

Uncategorized

Medewerker Capitool vergeet dat hij handwapen draagt

Wijnand Meeus

Een medewerker van het Amerikaanse Congres liep donderdag meerdere minuten rond met een handwapen in zijn tas. Volgens zijn eigen verklaringen zou de 57-jarige man vergeten zijn dat het wapen nog in zijn tas zat.

Omstreeks 07.40 uur plaatselijke tijd (13.40 uur Belgische tijd) heeft een röntgenscanner in een tas een pistool gevonden. De eigenaar werd vier minuten later gelokaliseerd en gearresteerd, aldus de politie van het Capitool die een onderzoek heeft opgestart. De 57-jarige man die in het Capitool werkt, vertelde het wapen in zijn tas te hebben vergeten.

Sinds de bestorming van het Capitool van bijna een jaar geleden staat de security van het parlementsgebouw. Hoe de man toch verschillende minuten kan rondlopen met het wapen blijft nog onduidelijk. Zeker omdat het incident zich voordeed enkel uren voordat de president aanwezig was in het gebouw. Joe Biden trok naar het Congres voor een hulde aan de overleden senator Bob Dole.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Medewerker Capitool vergeet dat hij handwapen draagt”

Plaats een reactie

Delen