Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Uncategorized

Moslimgemeenschap vecht verbod op onverdoofd slachten aan

Wijnand Meeus

Het Executief van de Moslims van België (EMB) en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) vechten het Vlaamse en het Waalse verbod op ritueel slachten aan. Ze kondigden vrijdagmiddag aan dat ze naar het Europees hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg zullen trekken.

Het Grondwettelijk Hof bevestigde eind september het verbod op onverdoofd slachten. Er werd meer bepaald geoordeeld dat de Vlaamse en Waalse decreten die de praktijk verbieden niet in strijd zijn met de Belgische Grondwet. “Laat ons deze bladzijde nu definitief omslaan en voortaan samen streven naar meer dierenwelzijn”, klonk het toen tevreden bij Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

De Moslimgemeenschap vertrouwt er naar eigen zeggen op dat het Hof in het dossier “de ratio zal laten zegevieren over de emotie”. “De rechtsstaat mag immers niet zwichten voor de toenemende politieke en maatschappelijke druk van de populistische stromingen die in heel Europa een symbolenstrijd voeren tegen kwetsbare minderheden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

17 gedachten over “Moslimgemeenschap vecht verbod op onverdoofd slachten aan”

  1. Perfect realiseerbaar, maar voor deze voorstanders ook geen verdoving meer bij de tandarts of bij operaties, Dan komen we elkaar tegemoet vindt ik.
    En natuurlijk ook bij de uitvoering van de sharia hoort dit. We zien wel wie dan nog voor is. Zulke praktijken zijn dus enkel voor primitieven natuurlijk. Ze bekennen hier dus letterlijk en figuurlijk kleur. Proficiat voor de betaalde integratiecursus.

  2. Als ze niet akkoord gaan met de wetten van dit land dat ze dan terug gaan vanwaar ze gekomen zijn ik ga hen dat niet beletten; Foie gras eten is een doodzonde want dieren leed, schapen de keel oversnijden door moslims verbieden vechten we aan aan bij de dwaze rechters in Straatsburg. Wanneer gaat dit stoppen?

  3. Als ze toch in hun land blijven en daar hun cultuur en hun godsdienst uitvoeren .Wij hebben dit hier niet gevraagd .Hier geen barbaarse toestanden en als ze willen islamiseren doen ze het maar achter hun voordeur en niet op straat .Westerse waarden hier ,jullie waarden ginder, niet tevreden terug naar thuisland

  4. Moslims die de ratio willen laten zegevieren over de emotie? Moslims die zich op de rechtsstaat beroepen tegen een ‘symbolenstrijd’ die gericht zou zijn tegen kwetsbare minderheden?
    Begrijpelijk, links heeft ze altijd gepamperd en hen een slachtofferrol ingeprent.
    Het is toch evident dit te counteren door hen de behandeling van o.m. christenen in hun thuislanden onder de neus te duwen?
    Hoe dom of moedwillig (eerder dit laatste) kan links zijn!

  5. halal is onverdoofd oftewel barbaars slachten, vele moslims beroepen zich daar op doch nergens is het woord halal terug te vinden in de barbaarse koran dus nergens kunnen ze zich ergens op baseren. Stel nu toch dat het in de gesubsidieerde haat koran staat gesubsidieerd door SSomers uit Mechelen geeft hen geenszins het recht om onze beschaving te fnuiken. Betreft kwetsbare minderheden, islam is een niet kwetsbare meerderheid in onze beschaving die verantwoordelijk is voor vele barbaarse toestanden.

  6. kwetsbare minderheden,schandalig,ze bepalen hoe de meerderheid moet leven , dwingen ons hun eisen op en leven op ons kosten.Als ze hier niet tevreden zijn dan kunnen ze vertrekken,niemand zal er om rouwen,au contraire,we zouden feesten tot we erbij vallen.Vertrek aub,asap

  7. Kwetsbare minderheden ? Als er echt kwetsbare, en daadwerkelijk gekwetste minderheden zijn, bevinden zich deze in de moslimlanden zoals Christenen en andere “ongelovigen”. Er is geen enkele moslim die ooit werd gekwetst door een schaap dat verdoofd werd alvorens het de keel werd overgesneden. Er zijn wel (te) veel niet -moslims die dermate werden “gekwetst” door islamaanhangers dat ze er het leven bij inschoten.

  8. 2024 word erop of erover, durf te spreken nu al en kom uit voor je mening voor een halt te roepen aan dit soort waanzin!

    Het is al zeer laat, maar we kunnen de tanker de andere richting uitsturen voor het helemaal VERLOREN is!

Plaats een reactie

Delen