N-VA-voorzitter Bart De Wever: "Vlaams Belang flirt met antivax-beweging"

N-VA-voorzitter Bart De Wever. Photo News

Uncategorized

N-VA-voorzitter Bart De Wever: “Vlaams Belang flirt met antivax-beweging”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever flirt het Vlaams Belang met de antivax-beweging. Dat heeft hij gezegd in De Afspraak op vrijdag.

De Wever meent dat het Vlaams Belang “actief heeft opgeroepen om de maatregelen te boycotten”. “Je moet het CST niet handhaven, je moet dat niet tonen, geen mondmasker, in het parlement soms ook het mondmasker afzetten zodat de militaire politie bijna moet komen”, illustreert hij.

Daaruit concludeert De Wever dat de partij flirt met de antivax-beweging. “Alleen is het aantal niet-gevaccineerden in Vlaanderen zo klein dat ze niet voluit durven gaan. In landen zoals Frankrijk is dat echt militant. Ik heb ze zien betogen in Avignon, dat was schrikbarend, agressief en massaal. Dat heb je in Vlaanderen niet, dus niemand durft voluit gaan. Maar je ziet dat ze eigenlijk wel in dat vaarwater zitten.”

Hoewel De Wever zich net als Vlaams Belang een koele minnaar van het CST toonde, ziet hij toch een duidelijk verschil. “Ik heb nooit betwist dat we maatregelen moesten nemen om de viruscirculatie af te bouwen”, benadrukt hij. “Daar kan u mij echt niet op betrappen. En dan krijg je natuurlijke helse debatten over welke maatregelen dat moeten zijn.”

“Nee, ze zwijgen daar systematisch over”, luidt het antwoord van De Wever op de vraag of hij Vlaams Belang daar wel op betrapt. “Maar ze geven wel elke misnoegde gelijk, dat is een subtiel spel.”

“Absurde verwijten”

In een reactie aan PAL NWS noemt Vlaams Belang-woordvoerder Jonas Naeyaert de uitlatingen van De Wever “absurd”. Hij wijst erop dat Vlaams Belang steeds constructief is omgegaan met de maatregelen. “Onze vele duizenden leden en volgers hebben we ook steeds gevraagd om deze op te volgen omwille van de volksgezondheid”, klinkt het.

Verder benadrukt Naeyaert dat Vlaams Belang altijd al pro-vaccinatie is geweest. “We hebben het Overlegcomité vorig jaar tevergeefs opgeroepen om een grotere voorraad vaccins in te slaan en niet enkel op de EU-groepsaankopen te rekenen. Daar hebben we vandaag overigens alweer problemen mee.”

“Uiteraard zijn we wel voor vrijwillige vaccinatie en tegen de huidige CST-regels die de maatschappij verdelen in A- en B-burgers en bovendien zorgen voor een vals gevoel van veiligheid”, besluit Naeyaert. “De N-VA was daar enkele weken geleden ook nog tegen, maar verwijt ons nu dat we consistent willen zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

21 gedachten over “N-VA-voorzitter Bart De Wever: “Vlaams Belang flirt met antivax-beweging””

  1. BDW, ik kan als jarenlang militant enkel wensen dat N-VA het volgende elfje wordt. En ja, ik zou graag zien dat VB zich veel kritischer zou opstellen, en wat meer luisterde naar kritische wetenschappers

  2. Oh, meneer Dewever weet klaarblijkelijk van geen hout pijlen meer gemaakt om zo het gepruts van zijn Ministers met uitzondering van Mevr. Demir binnen de Vlaamse Regering te verdoezelen.

  3. Het probleem van bart de zever is gewoon dat hij altijd maar op VB zit te kakken. Hij zal daar zeker en vast de rekening nog wel voor gepresenteert krijgen. En, het wordt ook wel is tijd dat men de andersdenkenden gerust laat in hun beslissing. Er zijn al voorbeelden genoeg van bijwerkingen door het zogenoemde vaccin.

  4. Gelukkig dat het “tegendiscours” sterker en sterker wordt en zo de polarisatie krachtiger maakt, zodat het VB zich nog afgetekender kan profileren tegen 2024, het tijdstip van ons onbarmhartig electoraal vonnis over het voze Viv-Aldi debacle !

  5. Van wat BDW het VB verwijt is het maar een kleine stap naar de gratuite beschuldiging die door Connard werd geuit. Ik kan mij echt niet voorstellen dat BDW zou willen om in één adem met laatstgenoemde te worden geciteerd.

  6. De Wever weet heel goed dat het CST meer kwaad dan goed gedaan heeft. Maar hij denkt al aan 2024 om mee te kunnen besturen, daarom leunt hij wat aan bij de Vivaldi’s. De Wever heeft voor alles een uitleg maar in feite zijn al zijn standpunten politiek gestuurd om het Vlaams Belang in een slecht daglicht te zetten. Bij die zogenaamde antivaxers zitten ook heel veel mensen die zich terecht vragen stellen bij de aanpak van deze pandemie van de angst.

  7. Wat een populistische reactie van De Wever. Wat is een antivaxer? Iemand die wat wantrouwen heeft over de heilzaamheid van een nieuw product dat je amper vaccin kan noemen? Die dan vaststelt dat er een ware omerta bestaat rond de bijwerkingen, die vaststelt dat de door Ursula getekende contracten geen enkele transparantie bevatten. Zelfs niet naar het EU-parlement. Die de onophoudende vaccin-dwang beu is en daardoor nog weerbarstiger wordt? Maar die zich toch gevaccineerd heeft omdat hij pro en contra overweegt? Is dat de antivaxer? Want als hij de echte antivaxers in Be of Fr moet tellen, zal hij snel uitgeteld zijn. Vind De Wever dan dat je kinderen, die er niet ziek van worden en er toch maar tijdelijk beschermd mee zouden zijn, moet blootstellen aan mogelijks schadelijke tot dodelijke producten? Wat een populist!

  8. Onbegrijpelijk dat DeWever continu commentaar op VB geeft terwijl zij op zoveel punten op dezelfde lijn staan .Hij moet toch wel slim genoeg zijn voor te weten als het met VB gedaan is dat het ook gedaan is met NVA .Al die andere bedriegelijke leugenpartijen steken hem een mes in de rug waarvan nu de slechtste regering ooit voor de burger er het voorbeeld van is.

  9. Bartje zou beter stoppen het VB zwart te maken. De betoging(en) hebben alles te maken met een totaal ongenoegen over hoe de huidige regeringen het land beheren. Totaal niet in lijn met wat het volk voelt en wil. Het potje kookt en het punt van overkoken komt dichter bij. Hoe zich dat zal manifesteren is de grote vraag.

  10. Zou het dan toch zo zijn dat het De Wever dun door de broek loopt als hij aan de volgende verkiezingen denkt en dan maar in het wilde weg en gedachteloos tegen het VB fulmineert. Hij zal zijn Machiavelli weer van stal hebben gehaald. Weet u nog hoe men Ceausescu noemde? Het genie van de Karpaten…

  11. Het VB luistert naar kritische geluiden . Daar zitten inderdaad anti vaxers tussen . Hebben die mensen geen recht van spreken ? En met ale tegenstrijdge comunicatie van de overheid , met alle gemuilkorf van kritische stemmen ,
    en op basis van eigen ervaring voor deze 2* gevaccineerde jongen , zou je anti vaxer worden . T is natuurlijk gemakkelijker om het VB in het verdomhoekje te plaatsen dan in de Vlaamse regering stand te houden tegen de federale staatsgreep .

  12. ………als ge ziet hoe goed die vaccins werken………ge zou voor minder anti-vaxxer worden. overigens; spreek toch niet ganse tijd over ANTI-VAXERS , het gaat over ANTI-CORONA-VAXXERS !

  13. De framing van Bart De Wever heeft politieke doeleinden. Ik denk dat Bart De Wever de bevolking mateloos onderschat, als hij denkt dat die dat manipulatief gedrag niet doorzet.

  14. BDW luistert goed naar de opdrachten die VLD, CD&V, PS, GROEN en ECOLO hem geven. Namelijk zoveel mogelijk VB in diskrediet brengen. Hij moet wel, anders mag hij bij de volgende verkiezingen niet bij het clubje van VIVALDI komen! Wat een afgang, zeg. Van grootste Vlaamse partij naar VIVALDI loopjongetje.

Plaats een reactie

Delen