Volgens Leon de Winter is massa-immigratie de oorzaak van veel criminaliteit (Beeld: Wikimedia & Shutterstock)

Volgens Leon de Winter is massa-immigratie de oorzaak van veel criminaliteit (Beeld: Wikimedia & Shutterstock)

Uncategorized

Nederlandse auteur: “Massa-immigratie genereert criminaliteit”

Damien Segers

De Nederlandse schrijver Leon de Winter geeft massa-immigratie de schuld van de drugscriminaliteit in zijn land. “De drugsmaffia in Nederland is een direct gevolg van migratie” schreef hij in een artikel voor de Neue Zürcher Zeitung op woensdag.

Volgens de schrijver is criminaliteit een rechtstreeks gevolg van massa-immigratie in zijn land. Als voorbeeld van de impact van migratie berekende hij dat van de 17,5 miljoen Nederlanders 10 procent een “niet-westerse migratieachtergrond” heeft. Bijna 420.000 van hen hebben een Marokkaanse achtergrond.

Veel problemen zijn volgens de Winter te wijten aan de naoorlogse migratiegolf naar Nederland uit Marokko. “De meerderheid van deze immigranten had een slechte schoolopleiding, velen waren zelfs analfabeet. In hun gebied van herkomst was geen universiteit, geen boekhandel, geen geschoolde middenklasse“. Daarnaast zouden zij een “cultuurschok van kosmische proporties” ondergaan hebben in het moderne land.

“Liberaal drugsbeleid helpt criminelen”

Volgens de auteur is toch twee derde van de migranten er in de loop van de jaren in geslaagd te integreren. Het laatste derde deel verkeert echter tot op de dag van vandaag in een soort permanente identiteitscrisis. “Criminaliteit onder de jongeren in deze groep – bijna uitsluitend mannen, de meisjes gedragen zich anders – is wijdverbreid. Ze zonderen zich af van de meerderheidscultuur. Ze gaan vroeg van school, doen alsof ze diep religieus zijn, maar roken, drinken en vrijen buiten het huwelijk.” Dat deel van de migranten komt terecht in de georganiseerde misdaad, met name de drugshandel, zei hij.

Bovendien poneert de auteur dat het liberale drugsbeleid van Nederland en de goede verbindingen tussen de migrantenmilieus in Europa de criminele buitenlanders in de kaart spelen. “De omstandigheden voor een succesvolle overname van de drugshandel door Marokkanen waren ideaal. In Nederland, België, Frankrijk en het land van herkomst bestonden er familie- en vriendschapsnetwerken met een sterk gevoel van loyaliteit. De slimste en meest ondernemende jonge Marokkanen zagen hun kans schoon. Het fortuin lag aan hun voeten,” vatte de Winter samen.

De felle kritiek op het drugsbeleid in Nederland komt er in een periode waar het debat over legalisatie van softdrugs in veel landen opflakkert. Zo zal bijvoorbeeld de nieuwe Duitse federale regering naar alle waarschijnlijkheid cannabis legaliseren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

6 gedachten over “Nederlandse auteur: “Massa-immigratie genereert criminaliteit””

  1. Om het in het bargoens van de Evidente Martens onzaliger gedachtenis uit te drukken “dat is evident hé” vermits blijkbaar het kaf nIet of onvoldoende van het koren gescheiden wordt vooraleer asielkolonisten binnen gesleurd worden.

  2. Hij heeft gelijk. Grappig is, of liever toevallig, dat het voor de Neue Zürcher Zeitung is – ik ben een zeer groot fan van de columns in De Telegraaf en publicaties van Leon de Winter – niet heel veel jaren geleden, rond 2014, was ik betrokken bij het tot realiseren van het boek “Die Zürichsee Schifffahrt von 1835 bis Heute”, uitgebracht door voornoemd Zwitsers dagblad.

Plaats een reactie

Delen