Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Cultuuroorlog

Nederlandse moslims eisen boycot Erica Meiland

Simon Segers

Verschillende moslimkoepels verwijten Talpa, het bedrijf achter de zender SBS dat het programma ‘Chateau Meiland’ uitzendt, dat zij de samenwerking met Erica Meiland niet stopzetten. Zij had zich recent negatief uitgelaten over hoofddoeken en boerka’s.

Verschillende merken, zoals Nivea, Milka en Hallmark, stopten reeds de samenwerking met de familie Meiland. “Maar Talpa lijkt ervoor te kiezen om weg te lopen voor zijn verantwoordelijkheid”, stellen verschillende moslimkoepels in een gezamenlijke verklaring. “Discriminatie, moslimhaat, racisme en xenofobie zijn kwaden waar iedereen in Nederland onvoorwaardelijk stelling tegen moet nemen, in woord en daad. Het nastreven van een harmonieuze samenleving is namelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid.’’

Weinig gehoor

“Door hier geen consequenties aan te verbinden, wordt Talpa ongewild geassocieerd met onverdraagzaamheid en intolerantie. Hiermee vervreemdt Talpa zich ook van de honderdduizenden kijkers met een islamitische achtergrond”, aldus de moslimkoepels. Talp lijkt echter niet van plan om gehoor te geven aan hun eisen. Het bedrijf verwijst naar een eerdere verklaring een paar dagen geleden. Daarin zegt het dat zaken buiten het programma om ‘voor rekening van de familie zelf’ zijn. De samenwerking met de familie betreft ook enkel de serie ‘Chateau Meiland’, aldus Talpa. Het mediabedrijf benadrukt ook voor vrijheid van meningsuiting én tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen te zijn. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

23 gedachten over “Nederlandse moslims eisen boycot Erica Meiland”

  1. Waarom gaan ze niet terug naar hun moslimland? Zij blij, en wij wat minder gezeik. Zijn we ook direct van de oikofobe UNIA en consoorten verlost, en kunnen we de vrijgekomen miljoenen bv aanwenden voor de zorg.

  2. Mevrouw Meiland word geassocieerd met respect voor de eigen waarden , niet kruipen voor het smeer . En als we toch boicotten , waarom de poco slaven en moslimorganisaties niet boicotten ?

  3. Wie nu nog niet ziet of niet wil inzien wat ons nog te wachten staat kan zich beter meteen tot de islam bekeren.
    Zij en alleen zij zijn het die de islamieten van meet af aan de schuld van onze mensen aan discriminatie, moslimhaat, racisme en xenofobie hebben ingelepeld.

  4. Dezelfde organisaties hoor je nooit vragen om afstand te nemen van homohaat of antisemitisme. Deze intoleranties zijn namelijk ingebakken en normaal in hun (achterlijke) cultuur en daarmee voeden ze zelfs hun kinderen op als 5e colonne binnen onze maatschappij.

  5. Zo zie je maar die Moslims .Ze komen hier binnen als gast ,ze worden gepamperd door corrupte politiekers die op hun stem aast .Door verloop van tijd proberen ze het land in te palmen en de macht over te nemen en de mensen hier te discrimineren .Die mensen die hun hier hebben laten integreren zonder zoals in hun land slachtoffers te maken door hun naieve geloof van 200 jaar terug .Hier moet worden ingegrepen en duidelijk gemaakt waar hun plaats is in deze maatschappij .Ze hebben hier niets te eisen niets meer dan andere mensen .Moest het andersom zijn in hun land dan vermoordde ze ons .Als ze hier islam willen doen ze dat maar achter hun voordeur .Dit is hier geen islamland en zal het nooit worden over onze lijken.

  6. Moslims komen nooit in de openbaarheid bij bomaanslagen of moorden, dan protesteren ze nooit; alleen als ze de vrijheid van meningsuiting kunnen aanvallen, worden ze wakker. Hypocrieter kan niet.

  7. Die moslims kennen hun eigen gesubsidieerde en racistische koran niet en gaan dan op hun knieën bidden in de moskee, koran 2/24: 24. Doch, indien gij het niet kunt doen – en gij zult het nimmer kunnen doen – wacht u dan voor het Vuur, dat voor de ongelovigen is bereid, welks brandstof mensen en stenen zijn. Inspiratie genoeg om de Twin Towers op te blazen. Islam roept op om mensen te vermoorden en ze doen het nog ook. En er staan nog meer racistische soera’s in de koran. Mevrouw Meiland heeft groot gelijk. Alle sektes moeten verboden worden en ik moet geen respect opbrengen voor racistische sektes die oproepen om mensen te vermoorden.

  8. als Zemmour President van Frankrijk wordt zal het veranderen,dan zal er een groot land achter ons staan om die moslims terug te sturen naar herkomst,eerder verandert er niets.Hier moet het ook verboden worden om hun jong een arabische naam te geven,een Europese naam moet op de IK staan.Erika heeft gezegd wat er woedt onder de blanke autochtone bevolking,moslims buiten asap.

  9. De titel pinguins wordt landelijk gebruikt voor vrouwen in een boerka, dat weten de moslims al lang, het wordt tijd dat zij de lange tenen intrekken. Erica wordt beschuldigd van racisme maar volgens mij zijn moslims geen ras maar een (hele rare) religie die eel degelijk vrouwen onderdrukken dus er is geen sprake van racisme en trouwens vrouwen in boerka weten dat de beledigd gaan worden, zij provoceren.

  10. Als je het hoofdstuk goed leest, dan lees je hierin geen discriminatie of haat. Ze geeft hier alleen haar mening. We mogen in Nederland een eigen mening hebben. Dus waarom moet ze geboycot worden dan. Zielig dat de merken zich tegen haar keren. Bang dat ze dan minder gaan verdienen door de uitspraken van Erica?
    Nogmaals..ze heeft niet gezegd dat we ons allen tegen bepaalde geloven moeten keren. Het is puur haar EIGEN mening! Door de media wordt het allemaal verdraaid ook puur voor de cijfers!

  11. In nagenoeg alle moslimlanden proberen moslims Christenen en andere “ongelovigen” niet alleen te boycotten, maar ook te vervolgen en in sommige landen te doden. In naam van hun zogenaamde god. En hier gaan ze beginnen zagen over een bagatel…

Plaats een reactie

Delen