Uncategorized

Nieuw asielcentrum gepland in Dilbeek

Redactie PAL

Fedasil heeft aangekondigd dat ze in het voorjaar van 2022 een nieuw asielcentrum zullen openen in Dilbeek. Daar zullen niet-begeleide minderjarigen worden opgevangen. Dit zou de druk op het Klein Kasteeltje in Brussel moeten verlichtten.

“We worden al maanden geconfronteerd met een grote druk om het opvangnetwerk.”, verklaart Fedasil op hun website. “Door een gebrek aan plaatsen blijven sommige personen die zich aanmelden bij het centrum in het Klein Kasteeltje in Brussel op straat, zonder enige opvang. In deze context tracht Fedasil snel de capaciteit te verhogen, om zo alle personen die bescherming vragen in ons land een plaats te kunnen bieden.”

Niet-begeleide minderjarigen

Het is de bedoeling dat het centrum 51 niet-begeleide minderjarigen kan opvangen. “Minderjarigen die zonder ouders of wettelijke voogd in België aankomen, volgen een ander traject dan volwassen asielzoekers. Na een eerste kort verblijf in een Observatie- en Oriëntatiecentrum, stromen de jongeren in een tweede fase door naar een centrum als dat van Dilbeek.”, legt Fedasil uit. “De jongeren verblijven er in een afzonderlijke leefgroep, met een eigen team van begeleiders en opvoeders. Ze worden begeleid in hun schoolloopbaan en voorbereid op een meer zelfstandig leven.” Er moeten nog de nodige aanpassingswerken gebeuren aan het gebouw, maar normaal gezien zou het in maart 2022 de deuren moeten openen.

Vlaams Belang niet akkoord

Eerder had het Vlaams Belang al aangegeven niet akkoord te zijn met de opening van nieuwe asielcentra om de stijging in het aantal asielaanvragen op te vangen. “Er zijn niet te weinig asielcentra of opvangplaatsen in dit land, maar te veel asielzoekers.”, had de partij verklaard bij de start van hun “verzetstour tegen de wildgroei aan asielcentra” in november. Het Vlaams Belang vindt dan ook dat de regering geen werk moet maken van meer opvangplaatsen, maar van meer gesloten terugkeercentra voor alle asielzoekers waarvan de aanvraag afgekeurd werd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Nieuw asielcentrum gepland in Dilbeek”

  1. Betaal maar belasting ter financiering der xenofiele import van asielkolonisten die nooit één cent bijgedragen hebben, terwijl tal van gepensioneerden der eigen bevolking na een lange loopbaan wel economisch productief bijgedragen te hebben, veelal een halve appel en kwart ei pensioen toegesmeten krijgen, vaak zelfs onder het Europese levensminimum. Wie worden er hier dan wel “gediscrimineerd op basis van (nationale) afkomst” ?

  2. Wie kan er eindelijk fedasil overtuigen om de meute die dagelijks voor het klein kasteeltje staat aan te schuiven te definiëren als “asielzoeker” want dat zijn ze niet?
    Indien het de bedoeling is om empathie op te wekken heeft dat bovendien nog een averechts effect ook…

  3. Pak heel de reutemeteut voor het klein kasteeltje op , en zet ze af bij hun ambassades . En bewaak daarna de uitgangen van de ambassades . Laat de ambassades wel toe , deze mensen te repatriëren . Maar dan begeleid vanaf de uitgang van de ambassade tot buiten europees grondgebied .

  4. 4 coronagolven verder, 4x de capaciteit van de ziekenhuizen zodanig belast dat zorgen voor kankerpatiënten en andere levensbedreigende ziektes moesten uitgesteld worden…en wat hebben we geleerd vandaag…dat geen enkele minister gedacht heeft aan extra bedden en extra ziekenhuiscapaciteit te bouwen, ook al wisten ze dat er nog verschillende golven aankwamen. Maar asielcentra…er kunnen er niet genoeg van komen, elk dorp hoe klein ook zal “zijn steentje moeten bijdragen” en enkele honderden erbij moeten huisvesten, elke dag wordt er wel ergens een nieuw asielcentrum opgericht. In alle geval weten we waar de prioriteiten liggen van de vivaldisten, en dat is niet voor de eigen bevolking.

  5. Wie heeft er de druk in Brussel geënsceneerd, onderhouden, laten aanslepen, gecultiveerd, nalatig laten escaleren, …?
    Waren er geen 10.000 leegstaande woningen in Bxl? Wenst men het Brussels kiespubliek niet te froisseren ?

Plaats een reactie

Delen