Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Nigeria zit met bijna miljoen vervallen coronavaccins

Wijnand Meeus

Nigeria kampt met bijna een miljoen vervallen vaccins tegen het coronavirus. De Nigeriaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze deze allemaal zullen vernietigen. Er is geen enkel vervallen vaccin toegediend, stellen de autoriteiten.

Osagie Ehanire, Nigeriaans minister van volksgezondheid, zei vorige weken dat sommige westerse landen hun vaccins pas enkele weken voor de vervaldatum leverden. Waardoor er te weinig tijd is om deze allemaal toe te dienen. Dokter Faisal Shuaib van het National Primary Health Care Development Agency (NPHCDA) vertelde reporters dat het agentschap samen met het Nigeriaanse geneesmiddelenagentschap het tijdstip voor de vernietiging van de vaccins zal bepalen.

Naar eigen zeggen zal het land vanaf nu geen coronavaccins meer aannemen die slechts voor een korte periode houdbaar zijn. Momenteel werd echter nog maar twee procent van de inwoners van Nigeria tweemaal gevaccineerd. Ook Senegal zou met hetzelfde probleem kampen en er zouden in het land in december minstens 200.000 coronavaccins de houdbaarheidsdatum overschrijden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Nigeria zit met bijna miljoen vervallen coronavaccins”

Plaats een reactie

Delen