Uncategorized

Nog meer problemen voor Johnson: beelden van ‘kerstquiz’ gelekt

Redactie PAL

De kopzorgen van Boris Johnson, de eerste minister van het Verenigd Koninkrijk, zijn nog niet achter de rug. Nadat vorige week al een verhaal naar buiten kwam over een kerstfeest op zijn ambtswoning vorig jaar, zou hij nu ook zelf een ‘kerstquiz’ georganiseerd hebben.

Sinds vorige week proberen tegenstanders van Boris Johnson aan te tonen dat de premier zich vorig jaar niet aan de coronaregels gehouden heeft. Er werden toen namelijk beelden naar buiten gebracht waarop te zien is hoe de toenmalige woordvoerster van Johnson zich voorbereidt op een persconferentie. Daar geeft ze, zonder te beseffen dat ze gefilmd wordt, toe dat er op de ambtswoning van Johnson een kerstfeestje gehouden was. Hoewel de premier zelf niet aanwezig was, bracht het hem in een lastig parket. Toch leek hij er zelf goed vanaf te komen, terwijl zijn voormalig woordvoerster Allegra Statton opstapte.

Kerstquiz

Nu zou Johnson het wel eens moeilijker kunnen krijgen om er zich zomaar uit te praten. The Daily Mirror publiceerde namelijk beelden die een bijeenkomst tonen op het kabinet van de eerste minister. Daarbij stelt hij quizvragen aan zijn medewerkers, die zich voor de gelegenheid hebben opgemaakt met hoedjes en slingers. Deze bijeenkomst zou op 15 december 2020 hebben plaatsgevonden, net nadat Johnson zelf strengere coronamaatregelen had afgekondigd. Die klonken toen als volgt: “Hoewel er uitzonderingen zijn voor professionele doeleinden, mag u op het werk geen kerstlunch of -feestje houden, wanneer dat voornamelijk een sociale activiteit is.”

Labour kwaad

Oppositiepartij Labour wendt het schandaal nu aan voor politiek gewin. “De premier gelooft echt dat er voor hem andere regels gelden dan voor de anderen.”, zegt vicevoorzitter Angela Rayner.“Terwijl de regels stelden dat mensen geen kerstfeestjes mochten hebben op het werk en mensen in het hele land de regels naleefden, leidde Boris Johnson een cultuur van minachtig voor de regels in het hart van de regering.” Anderzijds probeert de woordvoerder van Downing Street de gemoederen wat te bedaren. “Het ging om een digitale quiz, maar veel medewerkers kwamen die dag toch naar kantoor, en speelden uiteindelijk de quiz daar. Premier Johnson zelf nam maar kort mee aan de quiz.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Nog meer problemen voor Johnson: beelden van ‘kerstquiz’ gelekt”

Plaats een reactie

Delen