Persconferentie van het Overlegcomité (Photonews)

Persconferentie van het Overlegcomité (Photonews)

Uncategorized

Overlegcomité kiest voor maatregelen in onderwijs en vrije tijd

Belga Press Agency

Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor de winkels en de horeca blijven de huidige regels gelden.

De verzamelde ministers hebben vrijdag besloten om de kerstvakantie met een week te vervroegen voor het kleuter- en het lager onderwijs. Het secundair krijgt hybride onderwijs tot de examenperiode. Slechts de helft van de lessen mag op school plaatsvinden.

In de klassen worden CO2-meters verplicht. Vanaf 900 ppm moet er worden ingegrepen. Als er twee besmette leerlingen zijn, moet de klas sluiten. Buitenschoolse activiteiten zijn verboden en ouders krijgen de aanbeveling om hun kinderen regelmatig te testen.

Daarbovenop komt er een mondmaskerplicht vanaf zes jaar op school en op alle andere plaatsen waar een masker nu verplicht is.

Publieke evenementen binnen krijgen vanaf maandag een maximumgrens van 200 bezoekers. Die moeten zitten en een mondmasker dragen. Vanaf 50 bezoekers moet er ook een Covid Safe Ticket worden voorgelegd. In het weekend geldt er een overgangsregeling van 4.000 bezoekers.

Bioscopen mogen nog publiek ontvangen met een maximum van 200 personen per zaal en mits respect van 1,5 meter tussen de gezelschappen.

Sportwedstrijden binnen moeten zonder publiek worden georganiseerd.

Voor publieke evenementen in de buitenlucht zijn de organisatoren verantwoordelijk voor ‘crowd control’.

Private bijeenkomsten binnen worden verboden, met uitzondering van sport, huwelijken, uitvaarten en activiteiten thuis of in een klein toeristisch logies.

Voor de horeca blijven de huidige regels van kracht, met een verplichte sluiting om 23 uur en een maximum van zes personen rond een tafel.

Ook wat telewerk betreft, blijven de regels gelden. Er is een verplichting van kracht, met maximum één terugkeerdag per week. Teambuildings en feesten op de werkvloer zijn verboden.

De maatregelen gaan zaterdag in.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Overlegcomité kiest voor maatregelen in onderwijs en vrije tijd”

  1. Smoelpamper plicht vanaf 6 jaar. Bij mij zou mijn kind dat niet mogen dragen. Ik zou een briefje meegeven. Het is NU dat de mensen in opstand moeten komen tegen deze verregaande dictatoriale maatregelen. Nogmaals, uw spuit, uw vrijheid 🤣🤣🤣dik tegen elle kl***n ja😂😂😂.

  2. Hopelijk komt er nog een betoging, heb heel veel zin om er een paar met de haren naar buiten te sleuren. Als de kinderen de motor zouden zijn hadden ze het allemaal al gehad! want ze hangen constant bijeen. Wat een achterlijke dikke eikel die Van Ranst. Als het gezondverstand nie heerst zullen we de dommigheid er moeten uit blutsen. Tijd voor revolutie en rebellie.

  3. Wat weten wij feitelijk? Weinig tot niets. Komt daar bovenop dat vivaldiotische huisvirologen om de haverklap hun visie bijstellen, chaos in ziekenhuizen voor een niet onaanzienlijk deel gevolg zijn van vroeger politiek wanbeleid en Corona de gelegenheid geeft aan de vivaldioten om de bevolking in de greep te houden en aan de poco-woke Einsatzgruppen om ongeremd terreur te zaaien.

Plaats een reactie

Delen