Alexander De Croo op de persconferentie van het Overlegcomité (Photonews)

Alexander De Croo op de persconferentie van het Overlegcomité (Photonews)

Uncategorized

Overlegcomité verbiedt binnenactiviteiten

Belga Press Agency

Er komen geen beperkingen wat betreft het aantal sociale contacten, maar het Overlegcomité beveelt wel aan om dat aantal te beperken tijdens de kerstperiode. De meeste binnenactiviteiten worden wel verboden. Verder moedigt ze het gebruik van zelftesten aan. “Ventileer ook binnenruimtes en draag een mondmasker”, klinkt het bij premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie na het Overlegcomité.

De huidige regels, die beslist werden op 3 december, blijven van kracht. Het gaat onder meer om de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar, de verplichting tot telewerk (met maximum één terugkomdag) en de sluiting van de horeca om 23.00 uur.

Vandaag/woensdag werd beslist om vanaf zondag 26 december indoorevenementen en -activiteiten te verbieden, met een aantal uitzonderingen, zoals musea en de sportieve sector. Daarnaast wordt publiek verboden bij indoor en outdoor sportevenementen en mag winkelen vanaf zondag maar met twee personen. 

Het verbod op binnenevenementen geldt voor kerstmarkten, winterdorpen, culturele en andere voorstellingen en congressen. Ook onder meer bioscopen, lasergames, bowlingzalen, indoor trampolineparken en darts- en biljartzaken moeten de deuren sluiten. 

“We hadden een stabiel pakket aan maatregelen, bedoeld om de verspreiding van delta tegen te gaan. Maar er is een kaper op de kust, de omikronvariant, en die brengt onzekerheid met zich mee”, aldus premier De Croo, die benadrukt dat intussen bijna 30 procent van de besmettingen door de nieuwe variant wordt veroorzaakt.

Viroloog Marc Van Ranst noemt de maatregelen “behoorlijk streng” op VRT NWS. Met de sluiting van theaters en bioscopen, gaat het Overlegcomité verder dan de experten hadden geadviseerd. “Dat stond voor ons slechts in plan-B”, zegt viroloog Steven Van Gucht op VTM NIEUWS.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Overlegcomité verbiedt binnenactiviteiten”

  1. Wat een circus ! Altijd dezelfde clowns. Altijd dezelfde circusact. Het wordt tijd voor andere experten die een andere benaderingswijze van het virus hebben. We volgen nu al bijna 2 jaar de raad van de huidige en we staan geen stap verder. Met de quasi lockdown bereiden we de vijfde golf voor en daarna met ongewijzigd beleid een zesde, zevende… Maar vaccineren zullen we. De Europese unie heeft ongeveer 4 miljard dosissen besteld bij Pfizer voor 350 miljoen inwoners !

  2. De omicron variant rukt inderdaad op. Is dat erg? Helemaal niet, daar deze variant nauwelijks ziekteverschijnselen of hospitalisaties oplevert. Als hij de delta variant verdringt is dat zelfs goed nieuws. Je ziet het ook aan de cijfers van Sciensano. De besmettingen en opnames dalen van dag tot dag. Toch heeft de overheid zich voorgenomen jullie feestdagen te bederven. Dit is ook de ideale periode om de angstpsychose op peil te houden. Ergens in januari gaan ze zich op de borst kloppen van ‘kijk eens hoe goed onze maatregelen hebben geholpen’. In werkelijkheid helpen die geen moer. Integendeel, voor het mentale welzijn is dat een catastrofe. Klasseer dit als pure pesterij van een nepregering.

  3. Als men binnen zit moet alles worden opengezet lucht, lucht, lucht. Maar als men gaat buiten staan zoals op de cross moet men terug naar binnen want het virus komt eraan. Dit zijn een bende onbenullen met een holle kop. Beschamend.

  4. Vivaldioten wentelen zich met wellust in de strengheid van hun verordeningen.
    De bijeenkomsten van het overlegcomité zijn nauwelijks nog te tellen. Een met overleg en beraad opgebouwde lange(re) termijnvisie ontbreekt. Politiek is een beestenstiel.

  5. feitelijk geef ik JJ gelijk.Hij wordt door die linkse meute met rotte tomaten bekogeld, uitgejouwd,verguisd en voor nazi verweten en nu zou hij voor hen in de bres moeten springen en hen met hand en tand verdedigen,nee dus,die losers zijn toch zijn kiespubliek niet,laat die linkse artiesten nog maar wat droog zaad zitten,.Jan heeft zeer goed gehandeld,loontje komt om zijn boontje en het is een harde noot.

  6. Het gaat er niet over of Omikron besmettelijker of virulenter is. Iedereen heeft de kans gehad om gratis gevaccineerd te worden, tot drie maal toe.
    Wie nu nog besmet wordt en niet gevaccineerd is, hoeft toch niet meer op solidariteit te rekenen? Kost niets meer, blijft achter in de rij voor mijn part buiten op de parking van een hospitaal. Bodybags bij de Zeeman?

  7. Dan ook bodybags bij de Zeeman voor al diegenen die overlijden aan de gevolgen van het roken en overmatig drankgebruik. Hiervoor wordt ook al jaren gewaarschuwd. Ga jij ondertussen maar om je vierde en vijfde spuitje, zielige vent.

Plaats een reactie

Delen