Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Paus veroordeelt Europees migratiebeleid: “Verontrustend dat leiders muren willen bouwen”

Simon Segers

Paus Franciscus was zondag op bezoek in een migrantenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Hij verklaarde dat er weinig veranderd is sinds zijn laatste bezoek en drukte zijn spijt uit dat “sommige Europese politici migranten gebruiken voor politiek propaganda”.

De leider van de Rooms-Katholieke Kerk wandelde door het kamp van Mavrovouni waar ongeveer 2.300 migranten verblijven. “Het is gemakkelijk om de publieke opinie te beïnvloeden door anderen angst in te boezemen. Mensen die tegen migratie zijn slagen er echter niet in om met vergelijkbare vurigheid te praten over de uitbuiting van de armen, oorlogen en de wapenindustrie”, zei Franciscus. “De achterliggende oorzaken moeten aangevallen worden, niet de armen die de gevolgen dragen en zelfs gebruikt worden voor publiek propaganda.”

Het tijdperk van prikkeldraad

In 2016 bracht de paus ook een bezoek aan het eiland en hij nam toen 12 Syrische vluchtelingen mee naar Italië. Volgens Franciscus is er vandaag weinig veranderd sinds toen. Hij had ontmoetingen met verschillende families en gaf later ook een toespraak. “Het is verontrustend dat sommige Europese leiders belastingelden aanwenden om muren te bouwen en prikkeldraad te plaatsen om de migranten buiten te houden. We bevinden ons in het tijdperk van de prikkeldraad”, besloot Franciscus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Paus veroordeelt Europees migratiebeleid: “Verontrustend dat leiders muren willen bouwen””

  1. Dat de goede herder en zijn volgelingen die er in weelde baden daar in Het Vaticaan dan eens hun kerkelijke gebouwen openstellen voor opvang en wat afstaan van hun geldelijke rijkdommen die ook werden verkregen door oorlog voeren , uitbuiting en kolonisatie van de zwaksten in de samenleving over de gehele wereld.

  2. Mooi gebaar hier van de paus, zet vaticaanstad dus zijn deuren wagewijd open om vluchtelingen van allerlei niet -christen slag op te vangen ? ze mogen dus het voorbeeld gevdn en de buidel bovenhalen.Laat me niet lachen, dit gebroed hoort hier niet thuis en moet in eigen land de handen uit de mouwen steken of ze worden afgehakt zoals hun godsdienst het voorschrijft.

  3. Ik stel voor de paus zijn vliegtuig, waar zeker nog meer dan 100 plaatsen vrij zijn, 100 economische migranten meeneemt naar Rome, ze een Vaticaans paspoort geeft en ze onderhoudt, zoals hij dat vraagt aan de Europese landen. Het zou al een mooi signaal zijn en eindelijk het begin van een evenredige verdeling van de lasten.

  4. Een wereldvreemde pipo die ons de les komt lezen, hij zou beter de rijkdom van het Vaticaan verdelen onder de armen en in Italië zijn er meer dan genoeg die hulp kunnen gebruiken. Gaat hij er nog een beetje door een migrantenkamp in Griekenland lopen, wat een vertoning om in de belangstelling te komen.

  5. Het Vaticaans 1 van de rijkste staten ter wereld. Hoeveel van zijn rijkdom heeft de paus al afgestaan om die vluchtelingen te helpen? Juist ja, niks! Hoeveel vluchtelingen vangt het Vaticaan op? Juist ja, geen! En dan maar zeggen wat ANDEREN moeten doen, de SCHIJNHEILIGAARDS!

Plaats een reactie

Delen