Een Franse gendarme inspecteert een colonne migranten in Calais, archiefbeeld - Afbeelding: Shutterstock

Een Franse gendarme inspecteert een colonne migranten in Calais, archiefbeeld - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Politie en migranten clashen bij ontruiming kamp: 15 agenten gewond

Niels Geerinck

De ontruiming van een kamp waar meer dan 200 Afrikaanse migranten verbleven, verliep onstuimig. Het kwam tot een gewelddadige confrontatie waarbij er meerdere gewonden vielen.

Donderdagmiddag raakten meer dan vijftien agenten gewond tijdens de ontmanteling van een migrantenkamp nabij Calais. “De politie en gendarmes werden geconfronteerd, als onderdeel van een ontruimingsactie, met honderden migranten die grote agressiviteit vertoonden en weigerden om het pand te verlaten”, aldus de prefectuur van Pas-de-Calais in een persverklaring.

“Vanaf het begin was de politie het doelwit van talloze projectielen. Ongeveer vijftien agenten raakten gewond en werden vervolgens opgevangen door de hulpdiensten.”, zo gaat de verklaring verder. Volgens een medewerker van Human Rights Observers (HRO) raakten minstens drie migranten gewond, zij werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Ontruimingsactie wordt vechtpartij

Het kwam tot een treffen nadat de politie de uitzetting bevolen had. “Normaal mogen mensen met hun bezittingen vertrekken, maar vanochtend beval de politie om alles in beslag te nemen”, aldus HRO. Vervolgens ontstond een vechtpartij tussen de politie en honderden migranten, die stenen gooiden. Als reactie op de aanval werd door de gendarmes traangas ingezet. Omstreeks de middag keerde de rust terug.

Het kamp lag nabij een drukke rotonde waar de Afrikaanse migranten regelmatig aan boord proberen komen van vrachtwagens, in de hoop het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Dat bevestigen ook de plaatselijke autoriteiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Politie en migranten clashen bij ontruiming kamp: 15 agenten gewond”

  1. En waar is Von der Leyen nu? Op weg van een skistation naar huis met de privéjet van de EU? De gewone burger wordt dagdagelijks geconfronteerd met het open grenzen beleid, en niemand van die overbetaalde nationaal uitgespuwde EU politici luistert naar de grieven van de gewone Europeaan. Ze kijken hooguit enkel verwonderd op als er in een land weer eens een rechtse partij een verkiezingsoverwinning behaald heeft.

  2. Zolang permissiviteit ter zake gecamoufleerd wordt als xenofiele vermeende “verdraagzaamheid”(sic) en er niet grof manu militairi opgetreden wordt, zal de miserie blijven aanslepen. Dergelijk illegaal verblijf zonder geldig inreis visum is toch…. “illegaal”, awel dan !

Plaats een reactie

Delen