Premier Alexander De Croo - Photonews

Premier Alexander De Croo - Photonews

Uncategorized

Premier De Croo pleit voor eenduidige Europese regelgeving rond coronacertificaat

Niels Geerinck

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pleit voor eenduidige regels, in heel Europa voor het coronacertificaat. Hij zal vandaag samenzitten hieromtrent.

Donderdag zit de premier samen met tal van andere Europese leiders, om te vergaderen over de geldigheid en de regels rond het coronacertificaat. “Alle landen proberen zo goed mogelijk beleid te voeren om de bevolking te beschermen. Zorgen dat we dezelfde regels hebben, is het doel van de vergadering van vandaag”, aldus De Croo. Hij pleit ervoor om overal in Europa dezelfde regels met betrekking tot het certificaat in te voeren.

Over de vaccinatie van kinderen liet hij weten nog geen beslissing genomen te hebben. “We hebben gevraagd aan onze experten om dat goed in detail te bekijken. Het gaat uiteindelijk toch over jonge kinderen. Het is essentieel dat ouders in alle vrijheid kunnen beslissen of ze hun kinderen al dan niet willen laten vaccineren”, zo zei hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Premier De Croo pleit voor eenduidige Europese regelgeving rond coronacertificaat”

  1. Ben eens benieuwd welk postje klaar ligt in Europa? En welke familieleden een postje in de Pfizer organisatie zullen krijgen… Zie naar Van der Leyen.. Toch raar dat dit bijna NERGENS uitlekt!!!

  2. De Croo kan in eigen land nog geen eenheid in uitvoering bekomen en gaat in Europa eens uitleggen hoe het moet. Hij is al een tijdje aan het lobbyen naar een job in Europa in lijn met zijn voorgangers; hun eigen schip tot zinken brengen en dan wegwezen.

  3. Hij kan in zijn eigen apenland nog niks coherent organiseren behalve het pesten van andersdenkenden en het verraden van vlamingen en van liberale principes . Wat zou hij europees te vertellen hebben ? tenzij ze binnenkort een nog zwakkere dweil nodig hebben ?

  4. Het wordt stilaan duidelijk dat de coronapas een blijver gaat zijn. Het zal eerder een gehoorzaamheidspas dan wel een gezondheidspas zijn. Een opstapje naar een totalitair Europa.

  5. Het manneke doet wel enorm zijn best om zich Europees te profileren. Komt het plaatsje van Michel vrij, misschien? Het lijkt er wel sterk op! Maar ach, hij kan beter daar de boel gaan verzieken dan hier in België. Hier valt trouwens niet veel meer te verzieken.

Plaats een reactie

Delen