167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Binnenland politiek

Raoul Hedebouw (PVDA): “Campagne voeren voor eenheid land, tegen N-VA en Vlaams Belang”

Anton Schelfaut

Raoul Hedebouw, Kamerfractieleider van de PVDA, wil in 2024 campagne voeren tegen N-VA en Vlaams Belang, voor de eenheid van het land. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1.

Hedebouw neemt eind dit jaar het roer over van Peter Mertens, die stopt als voorzitter van PVDA. De toekomstige voorzitter vat zijn politieke ambities als volgt samen: “In 2024 zeggen twee partijen, N-VA en Vlaams Belang, dat ze het land willen splitsen als ze een meerderheid hebben. Wij zijn een nationale partij, waarin Vlamingen, Walen en Brusselaars zitten. Wij willen een campagne voeren tegen N-VA en Vlaams Belang voor de eenheid van het land en solidariteit.”

In die optiek verwijst Hedebouw naar de overstromingen in Luik, waarbij “duizenden Vlamingen zijn komen helpen in Pepinster, Verviers en Luik”. “Dat toont dat de solidariteit in het land nog altijd aanwezig is.”

Vlaams Belang rijdt voor de rijken”

In 2024 wil Hedebouw ook stemmen weghalen bij het Vlaams Belang, dat volgens hem “rijdt voor de rijken” en voor de loonwet is. De toekomstige PVDA-voorzitter ontkent dan ook dat beide partijen op economisch vlak dicht bij elkaar staan. “Het Vlaams Belang is er voorstander van dat de lonen geblokkeerd blijven”, illustreert hij. “Die loonwet hebben ze meegestemd. Het Vlaams Belang is akkoord dat de lonen blijven steken op 0,4 procent.”

Hedebouw wijst erop dat PVDA net het tegenovergestelde zegt. “Wij zeggen dat de lonen de oplossing zijn voor economische problemen. Daarover hoor ik het Vlaams Belang niet. Vlaams Belang rijdt voor het groot patronaat. Dus ze proberen nu een beetje onze ideeën te stelen, zoals die 6 procent btw-campagne. Maar ik wil duidelijk zeggen tegen de werkende klasse in Vlaanderen en België: ‘Extreemrechts heeft altijd voor het patronaat gereden.'”

“Geen extreme partij”

Verder ontkent Hedebouw dat PVDA een extreme partij is. “Als iedereen naar rechts opschuift, blijf je de enige partij op links. Ik ben helemaal geen extremist, ik ben authentiek links.”

De toekomstige voorzitter hoort naar eigen zeggen dat veel partijen met PVDA willen besturen. “Bij Groen, bij Vooruit, zelfs bij PS en Ecolo”, illustreert hij. “De vraag is: ‘Wat willen we doen om te besturen?'”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Raoul Hedebouw (PVDA): “Campagne voeren voor eenheid land, tegen N-VA en Vlaams Belang””

  1. Met deze uitspraak solliciteert Hedebauw voor een plaatsje aan de feesttafel van de trado’s in de volgende regering. Hij zegt eigenlijk: ik doe met jullie mee tegen de 2 grootste Vlaamse partijen als jullie mij een deel van de koek willen geven! Wees eerlijk, hoe lang heeft men gevochten tegen het communisme? Hoe groot was het verschil tussen Oost- en West Duitsland? Hoe groot was de vreugde van de Oost Duitsers toen de muur sneuvelde? En nu wil Hedebauw dat hier terug invoeren? Is het dat wat we willen? Ik alleszins niet! Niet dat ik fan van NVA ben, die hebben mij in de afgelopen jaren teveel belogen en bestolen! En zijn bewering dat VB er enkel voor de rijken zal zijn is nergens op gebaseerd, totaal uit de lucht gegrepen. Dus ik zou zeggen, geef ze een kans. Tenminste als ze individuen als Dries Van Langenhove laten vallen, want dat is een gevaarlijk iemand voor onze samenleving.

  2. De heer Hedebouw heeft een hoge volumeknop en is geen haar beter dan de zogezegde partijen waar hij mee wil samenwerken .Deze partijen verrijken hun op de kap van de werkende mens door opstokerij en stakingen uit te lokken met hun syndicaten .Het goede voorbeeld vindt je bij de Walen in de jaren 50 .Een goede economie veel werk ,goede verdiensten .Doch was dit niet genoeg ze moesten altijd meer hebben en er kwamen stakingen opgejut door partijen als PVDA .Niet lang daarnaa begonnen de falingen en begonnen ze te sluiten .Wie was de grote verliezer de werkende mens .PVDA is niets meer dan een partij van veel lawaai en de rest niets .Deze week vielen nog hun maskers af toen ze TEGEN stemde voor de halvering van de partijdotatie en het halveren van vertegenwoordigers van de kamer .VB stemde voor NVA onthield zich .De rest allemaal tegen inclusief PVDA .Deze partij is veel kabaal en bedrog

  3. Als er geen midden meer is, dan bestaan alleen nog links en rechts. De elfjes moeten dan kiezen of ze worden tussen twee molenstenen verbrijzeld. Ik zie de linkse partijen nog samen in één bunker hokken om een federale regering te kunnen vormen. Komt het zover, dan luidt dit het einde in van het unitaire België.

  4. Vlaams-nationalisme is van de duivel want van het volk.
    Belgische-nationalisme is niet van de duivel, want van de staat.
    Communisten die staatsnationalist zijn i.p.v. internationalist,
    hoe grappig is dat.

  5. Op voorwaarde dat alle grendels wegvallen en een Vlaamse stem gelijk is als een Waalse. Zal nooit gebeuren! Ook niet met Raoul. Vlamingen “als een vos de passie preekt let op uw ganzen”!

  6. Hoe groot is de geloofwaardigheid van Raoul Hedebouw (Maoïstische PTB) wanneer die het waagt te pleiten om de schurkenstaat België met zijn politiek maffiasysteem (particratie) in stand te houden? Luidens deze crypto-communist zou het VB voor het patronaat rijden en tezelfdertijd voert hij, zonder enige schroom, paringsdansen uit om met Groen, Ecolo, de PS en Vooruit de macht in België te grijpen. Hypocriet en/of hilarisch? Want Groen en de kaviaar socialisten collaboreren sinds decennia met het patronaat, de EU, de NAVO, de VSA en bezitten zelf op hun beurt kapitalistische KMO’s o.m., dank zij de partijfinanciering op de rug van belastingbetaler.

  7. niemand heeft vingers genoeg om op alle pijnpunten van dit zieke land te leggen. Ook Hedebouw niet, al weet hij alle mankementen precies aan te duiden. Geweldig.
    maar zijn oplossingen mensen, zijn alternatieven die zijn allemaal zo oud als de straat,. Over gans de wereld tientallen keren uitgeprobeerd.
    resultaat? hongersnood, politieke moorden, kinderen die hun ouders verraden, geen vrije meningsuiting, heropvoedingskampen, dictatuur van de elite, een vernedering van de mens; een hongerloon voor iedereen.
    we krijgen alle dagen een glimp te zien van de wereld van Hedebouw.,
    onze MSM zijn van zijn ideaal ,zijn niveau! leugens , propaganda, indoctrinatie, verketteren en monddood maken van de oppositie. in dienst van de partijen, in dienst van de macht, in dienst van de Grote Bazen

  8. Jongens toch jullie hoeven zich helemaal niet druk te maken over het “nous tous ensemble” van Hedebouw noch over “de ploeg van 11 miljoen” van De Croo! Het stelde allemaal helemaal niets voor net zoals het gewauwel van Hedebouw niets voorstelt. Kijk naar de cijfers van de communisten in Vlaanderen en je weet genoeg, in Wallonië krijgen ze er een tweede “cliënten” partij bij dat is alles . In Wallonië gaat de strijd gewoon om het afsnoepen of behouden van de “cliënten” . In Vlaanderen is het de strijd om de afbouw van de trado’s! Dat is niet hetzelfde !Veel succes Raoul maar het is een zwakte bod!

Plaats een reactie

Delen