De kerncentrale van Doel (Shutterstock)

De kerncentrale van Doel (Shutterstock)

Uncategorized

Regering beslist: kerncentrales gaan wel degelijk dicht

Belga Press Agency

Het kernkabinet is het eens geraakt over het dossier van de energiebevoorrading. Dat werd vernomen in regeringskringen.

Er is sprake van een “versterkt” plan A, dus een sluiting van alle reactoren, maar ook van investeringen in onderzoek naar kernenergie van de toekomst en de nieuwe kleinere, modulaire kerncentrales. Er komt ook nieuwe wet rond klimaatneutraliteit in 2050 op vlak van energie.

De federale regering organiseert om 11.00 uur een persconferentie waar de details van het akkoord uit de doeken worden gedaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

10 gedachten over “Regering beslist: kerncentrales gaan wel degelijk dicht”

  1. Nu zijn we echte 60 jaar armer geworden. Hoe kan een Vlaamse rechtse meerderheid dit toelaten? Een groene Khmer minderheid heeft blauwe, rode en oranje angsthazen bij de ballen omwille van verkiezingsangst. Belgische nucleaire wetenschap was bij de beste van de wereld. De centrales zijn er en kunnen technisch nog veel langer. Het alternatief is op lange termijn gewoon belachelijk, zelfs niet groen te noemen. De democratische grenzen zijn hiermee overschreden, zeker zo erg als de onderwerping van de regeringen aan het huishouden Von der Leyen voor de verplichte vaccinatie. Wij leven de facto in een dictatuur, geleid door minder begaafden. Foei Vlaanderen, hoewel het de federale regering is, kan dit toch niet zomaar zonder gevolg blijven. Smijt die blauwe en oranje buiten. Doe iets.

  2. En weer zijn het de Vlamingen die het meest opofferen, studie centrum van Mol, een wereldautoriteit op gebied van nucleair onderzoek gaat dus ook dicht. Waarschijnlijk gaan ze binnen enkele jaren in Frankrijk een paar SMR bestellen met royale compensaties in Wallonië en nougabollen in Vlaanderen. Groen, VLD & CVP, waarom dient men geen klacht in tegen die partijen wegens Vlaming haten?

  3. Dit is totale waanzin. Gasprijs is met 600 % gestegen, maar toch nog inzetten op gascentrales. Welk persoon met nog enig verstandelijk vermogen gelooft nog dat de energiefactuur niet zal stijgen?

  4. akkoord of niet,de gasprijs zullen wij betalen.De vivaldidioten weten dat als de regering valt ze allemaal onder de kiesdrempel eindigen,ze vrezen een VB-NVA tsunami.Na 2024 bestaan ze niet langer.

  5. De kernuitstap verloopt zoals de jojo-aanpak van corona: eerst gingen alle kerncentrales dicht, dan werden ze verlengd, dan gingen ze weer allemaal toe, dan gingen er vijf toe, nu gaan ze weer allemaal toe. De toekomst? Eerste klap op de vuurpijl: binnenkort blijven de jongste twee toch open. Als tweede klap op de vuurpijl: ze gaan daarna toch weer dicht. En dan zal worden beslist dat er geen beperking mag zijn over het aantal klappen op vuurpijlen.

Plaats een reactie

Delen