Beelden van de verwoestingen (SRW)

Beelden van de verwoestingen (SRW)

Uncategorized

Ruim 10.000 euro schade na vandalisme in Duitse kerk

Sonja Dahlmans

Kerkgangers van de Johanneskerk in Stuttgart troffen de kerk zwaar gehavend aan op zondag 5 december. Twintig ramen van de protestantse kerk werden vernield. Het gaat hierbij om kostbare glas-in-lood ramen. Daarnaast werden kerkbanken, kasten, Bijbels en tal van andere zaken beschadigd. Ook hebben de vandalen met een brandblusser gespoten, wat voor schade aan het interieur van de kerk zorgde.

De politie heeft de zaak nu in behandeling. Zij probeert via onderzoek de daders van deze aanval op de kerk te achterhalen. Veel meer is nochtans niet bekend. De schade bedraagt ruim tienduizend euro. Lopende het onderzoek is de kerk momenteel gesloten. De Johanneskerk werd in de negentiende eeuw gebouwd.

Duitsland staat in de top vijf van landen in Europa waar antichristelijke haat en discriminatie het hoogste is. Vernieling van kerken en poging tot brandstichting komen er vaker voor. Eind oktober van dit jaar nog werden twee kerken in Immenstadt en in Hellenthal beschadigd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

7 gedachten over “Ruim 10.000 euro schade na vandalisme in Duitse kerk”

  1. De politie kent die daders maar zal ze “nooit vinden”. Doe dat eens met een moskee en gans Duitsland staat op zijn kop. Wat een slappe Westerlingen die heel onze cultuur en zijn patrimonium laten slopen door vreemde culturen die zich hier opdringen.

  2. Gelukkig dat deze feiten nog door Palnws worden bericht. De leugenpers verzwijgt dit soort activiteiten. De multiculturele illusie mag niet worden doorprikt. De werkelijkheid wordt helaas grimmiger met de dag.

Plaats een reactie

Delen