Mark Rutte (VDD) - Foto: Shutterstock

Mark Rutte (VDD) - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Rutte geeft fouten omtrent communicatie over coronabeleid toe

Niels Geerinck

Nederlands demissionair premier Mark Rutte (VVD) geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt tijdens het communiceren over de coronacrisis. “Mensen zijn helemaal klaar met corona, al is dat een te makkelijke verklaring. Ik heb fouten gemaakt, in de communicatie”, bekent hij.

In een interview in De Telegraaf blikt Rutte terug naar het aanpakken van de coronacrisis. Hij merkt op dat het vertrouwen van de Nederlanders op een erg laag pitje staat, mede door zijn communicatie en de fouten daarin, zo vindt hij. Volgens hem werd er wanneer het fout liep, te veel gewezen richting de individuele verantwoordelijkheid van mensen en te weinig gekeken naar impact de verplichte maatregelen.

Het vertrouwen bij de burger is zoek

Hij blikt ook terug op de afgelopen formatie -de langste ooit uit de Nederlandse geschiedenis- en zegt te beseffen dat het vertrouwen in de politiek volledig zoek is. Hij gaf alvast aan dat hij niet van plan is zich niet volledig opnieuw te gaan ‘heruitvinden’. “Het is onmogelijk om jezelf opnieuw uit te vinden. Als een soort slang je huid afwerpen, daar geloof ik helemaal niet in” , zo klinkt het.

“Gelukkig staat er straks een sterk team op het bordes. Ik ga niet tegen Nederland zeggen dat ze daar maar vertrouwen in moeten hebben. Want Nederland zal zeggen: laat het eerst maar eens zien.”, zo blikt hij vooruit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Rutte geeft fouten omtrent communicatie over coronabeleid toe”

  1. Ook ik loop al geruime tijd met dat idee.
    Hij heeft al veel te lang de plak gezwaaid
    bij de NVA. Zijn angst (zou niet weten wat het anders is)
    om terug te keren naar de begingperiode met het
    Vlaams Nationalisme als leidraad, is nu precies de
    reden dat heelwat echte nationalisten de NVA
    de rug toekeren . En je moet niet vragen wie daar gretig
    op toehapt. Je heb absoluut gelijk!

Plaats een reactie

Delen