Galip Kurum. Foto Photonews.

Galip Kurum. Foto Photonews.

Uncategorized

Slechts één moordenaar agente Kitty nog vast, onaanvaardbaar vindt Vlaams Belang

Ruben Notteboom

De derde moordenaar van politie-inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen, Galip Kurum, komt toch niet vrij. Hij had hiervoor een verzoek ingediend, maar dat is verworpen door de strafuitvoeringsrechtbank. Hij is de laatste van de drie moordenaars. Zijn twee kompanen kwamen eerder wel al vrij.

Kitty Van Nieuwenhuysen werd vermoord in 2007. Op 4 december was ze samen met haar collega Peter Van Stalle op zoek naar enkele verdachten, toen iemand plots het vuur opende. Van Stalle raakte zwaar gewond, maar Van Nieuwenhuysen kwam om het leven. De verdachten schoten ook een buurtbewoner neer en stalen zijn Peugeot.

Derde verdachte blijft vastzitten, maar twee anderen al vrij

Drie verdachten werden opgepakt, waaronder Galip Kurum. In 2011 werden ze veroordeeld tot 30 jaar cel, maar zijn twee kompanen werden alvast vrijgelaten. Kurum zelf blijft vastzitten, omdat men ervan overtuigd is dat hij de schutter is. Zijn kompanen, Hassan Iasir en Noureddine Cheikhni, staan wel nog onder elektronisch toezicht.

Vlaams Belang is niet tevreden met de vrijlating van de twee anderen. “We zullen nooit aanvaarden dat meedogenloze gangsters en moordenaars vervroegd op vrije voeten komen,” zei Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) bij de vrijlating van Hassan Iasir.

Vlaams Belang wil dat moordenaars agente Kitty vast blijven

“Kunnen we dan werkelijk nooit onze les leren?”, vraagt Depoortere. “Moeten we telkens wachten tot zware recidivisten een letterlijke moord plegen om in te grijpen? Maar zelfs dat doet de Belgische overheid niet, want alsnog wordt scrupuleloos geboefte vrijgelaten zodat ze nieuwe misdaden kunnen begaan!”

De twee eerste moordenaars kwamen zeer vroeg vrij, waardoor critici zich afvragen of criminaliteit niet te licht gestraft wordt. Hetzelfde debat werd opgeworpen door de verkrachting en moord op Julie Van Espen. Steve Bakelmans had namelijk ook al een zwaar strafrechtelijk verleden en had eigenlijk vast moeten zitten, maar omdat hij in beroep was gegaan, liep hij nog vrij rond.

“Amper 14 jaar na dood alweer op onze straten”

“Amper 14 jaar na de dood van de piepjonge Van Nieuwenhuysen zijn twee van haar moordenaars al terug op onze straten. Nochtans kreeg het misdadige trio 30 jaar cel,” gaat Depoortere verder over de zaak van Van Nieuwenhuysen. “Gewetenloze moord – zeker door zij met een strafblad – moet levenslang bestraft worden, maar dat zelfs 30 jaar celstraf niet volledig moet worden uitgezeten in België, is uitermate wraakroepend.”

“Ons medeleven en begrip gaat dan ook uit naar de nabestaanden van Van Nieuwhuyzen en al haar collega’s die nu in feite de zoveelste klap in het gezicht vanwege Justitie moeten incasseren”, besluit Depoortere. “Wij van het Vlaams Belang gaan nooit aanvaarden dat dergelijke gewetensloze schurken zoals Cheikni, Iasir en Kurum vrij kunnen komen. Nooit vergeten en nooit vergeven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

19 gedachten over “Slechts één moordenaar agente Kitty nog vast, onaanvaardbaar vindt Vlaams Belang”

  1. Wat een apenland hier, veroordeeld in 2011 tot 30 jaar en ondertussen lopen er al twee moordenaars terug vrij.
    Onze minister van Justitie is een lafaard die liever partij kiest voor de criminelen dan voor de slachtoffers. De straffeloosheid in dit land kent geen grenzen.

  2. Laat ons hem noemen met zijn naam opdat hij nooit vergeten zou worden: VAN QUICKENBORGH, Open VLD voor wie het nog niet wist. Woordbreker als burgemeester van Kortrijk. De rest vul je zelf maar in…

  3. Laat ons hem noemen met zijn naam opdat hij nooit vergeten zou worden: VAN QUICKENBORGH, Open VLD voor wie het nog niet wist. Woordbreker als burgemeester van Kortrijk. De rest vul je zelf maar in…

  4. Neen inderdaad rechters kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor hun stommiteiten. En juist dat is een onnoemelijke schande. Iedereen anders wordt bij duidelijk falen uit zíjn job verwijderd. Rechters niet ook al vallen er door hun verkeerde inschatting (blunders als je wil) doden.

  5. quickie-stickie zal niets doen om zijn overblijvend kiesvee te schofferen.Na hun tijd overdragen aan Turkije met levenslang verbod om Europa te betreden.De ovld-ers verzuipen in drijfzand,bij de volgende verkiezingen moeten we een maand op voorhand beginnen om hun tweezakkerij opnieuw onder de ogen te brengen,via FB,Twitter,pamfletten en alles wat mogelijk is.

  6. De enkelband is de oplossing voor het tekort aan gevangenissen, denkt men. Dit is al een oud zeer. Wie bevoegd is en dus verantwoordelijk om het probleem te verhelpen, maar nalaat dit te doen, is aansprakelijk.

  7. Het is inderdaad onaanvaardbaar dat recidivistise gewelddadige criminelen (verkrachters, moordenaars of een combinatie ervan) (misbruik) gebruik maken van regels die de samenleving heeft opgesteld. Men (de burgers) verwacht van de politiek een adequaat en gepast antwoord, de rechter kan alleen de wet volgen. Juist het politieke ingrijpen of aanpassing van de wetten op het juiste tijdstip is een groot probleem zeker als het gaat om “nieuwe” inwoners.

  8. Ziezo, dat is de kern van de zaak, samen met het feit dat rechters politiek benoemd worden. Competentie telt niet. Je moet alleen de juiste partijkaart hebben. En, dan, begint de politieke koehandel: het ene politiek crapuul moet evenveel benoemingen hebben als het andere politiek uitschot.

  9. Het zal écht wel nodig zijn. Want de Vlaamse lamme goedzak heeft een slecht geheugen. De koers, het voetbal en soaps zijn belangrijker. “Brood en Spelen”, weet je wel. En, als kers op de taart: De Wever, die niet wil samenwerken met Vlaams Belang en, zodoende, de vorming van een Vlaams Front Saboteert Dit laatste, volgens mij, in opdracht van de Fluppe..

Plaats een reactie

Delen