Bart Somers (Photonews)

Bart Somers (Photonews)

Uncategorized

Somers: “Op deze manier wordt regering-Jambon geen succes”

Belga Press Agency

Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open Vld) slaat vrijdag alarm over het functioneren van de Vlaamse regering. “Als ze haar samenhang niet terugvindt, dreigt een nederlaag voor iedereen”, waarschuwt hij in De Standaard.

“Alle ­politici moeten de kerstperiode ­gebruiken om zich grondig te bezinnen over hun functioneren. Het was de laatste weken geen mooi schouwspel, voor niemand. Voor de Vlaamse regering geldt plus est en nous. Gaan we voor een zwaktebod, waarbij de ministers de regering instrumentaliseren om kritiek te leveren? Of gaan we voor een sterktebod, en nemen we beslissingen in dossiers?”, zo klinkt het.

De uitspraken van Somers zijn niet enkel bestemd voor coalitiepartner N-VA. “Mijn waarschuwing geldt voor alle coalitiepartners, mijn eigen partij inbegrepen. Alleen door samen te werken, kunnen we succesvol zijn. Nu heerst er een drôle de guerre. We voeren een stellingenoorlog en schieten scudraketten op elkaar af. De jongste weken is de situatie nog geëscaleerd. Het resultaat is een spreidstand, ook voor minister-president Jan Jambon (N-VA). Hij doet zijn uiterste best, maar een te grote spagaat maakt op­lossingen onmogelijk.”‘

“Als de Vlaamse regering haar ­samenhang niet terugvindt, dan dreigt een nederlaag voor alle ­coalitiepartijen – ook voor de N-VA zelf. En uiteraard verliezen alle Vlamingen. Nee, met deze mindset, op deze manier, dreigt Jambon I geen succes te worden”, aldus nog Somers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “Somers: “Op deze manier wordt regering-Jambon geen succes””

  1. De profileringsdrang van dit individu (is vroeger een Vlaming geweest) kent geen grenzen en staat nu bijna dagelijks in de krant. Het zou geen vld’er zijn om steeds anderen de schuld te geven. Ondanks zijn valse beloftes om streng toe te zien op de subsidiering van de islam heeft hij wel 12 dyanet en 4 milli gurus moskeeën goed gekeurd. In de moskee bidden ze op hun knieën uit de gesubsidieerde koran 2/24: Hoed u voor het vuur dat voor de ongelovigen is bestemd en als brandstof gebruiken we mensen en stenen. Herdenk 9/11 te Ney York. Dat maakt dat SSomers een racist en oproerkraaier is. Bewijs, een jaar geleden in Mechelen een spandoek met stop islamisering en de mensen zijn veroordeelt tot 6 maanden cel. Zo corrupt is SSomers.

  2. JJ moet zijn regering herschikken en het VB opnemen en de vld buiten gooien,en als dit te moeilijk is neem er dan de sosjes bij ipv het VB,maar met die blauwe verraders moet je niet verder doen.Een NVA-er

  3. Wat de Kalief van Meccalen-aan-de-Dijle meent heeft weinig of geen inpact zoals blijkt uit de recentste kiesintentie peiling over de voorlopig nog op een kiertje “open” VLD die door ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 tot “”gesloten” VLD zal gedegradeerd worden.

  4. Somers is dé uitgelezen figuur om zoiets te zeggen en om goede raad te geven, gezien de door hem behaalde successen zoals Koekiebakkie, zijn full-subsidie mensenrechtenclubje, en als ‘rode’ draad zijn halve politieke loopbaan: het verraad aan de Vlaming en nog erger door de eigen Mechelse bevolking te vervangen door ‘wereldburgers aller continenten’. Stel u eens voor dat er in Vlaanderen 10 van dergelijke Somersen zouden rondlopen…

  5. De federale regering is een toonbeeld van eensgezindheid, vastberadenheid, besluitvaardigheid, openheid, bezorgdheid, zuinigheid, efficiënt, allemaal door SSomers. (Jongens ik moet minder gaan drinken.)

Plaats een reactie

Delen