Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Uncategorized

Theo Francken (N-VA): “Vlaams Belang is de politieke levensverzekering voor dwergen”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken is het Vlaams Belang de politieke levensverzekering voor linkse partijen, “waarvan de grootte van hun praat omgekeerd evenredig staat ten aanzien van hun electoraat”. Dat schreef hij vrijdag op Twitter.

Het was Vooruit-voorzitter Conner Rousseau die in de aanloop naar het Overlegcomité de knuppel in het hoenderhok gooide. “Als Jambon Frank (Vandenbroucke, red.) drie weken geleden had laten doen, zaten we nu niet zo in de shit en zouden onze ziekenhuizen nu niet kraken onder de druk”, hekelde Rousseau afgelopen donderdag in een tweet. “Dat én alleen dat is de waarheid. Hopelijk neemt N-VA morgen wel haar verantwoordelijkheid op het Overlegcomité.”

Voornoemde uitlatingen schoten echter in het verkeerde keelgat bij Francken. “Als uwe Frank (Vandenbroucke, red.) niet eerst de hele wereld had willen helpen aan vaccins maar eerst onze eigen mensen aan een derde prik, dan hadden we nu niet zo in de problemen gezeten”, repliceerde hij.

“Het is gebeurd”, reageerde een Twittergebruiker. “Francken nam voor het eerst ‘eigen mensen eerst’ letterlijk in de mond. Vlaams Belang verwelkomt een langverwacht nieuw lid vandaag.”

(Lees verder onder de tweet.)

Politieke keuze

Daarop nuanceerde Francken zijn eerdere tweet. Volgens het N-VA-Kamerlid staan we voor een politieke keuze tussen “een beschermingsprik voor gepensioneerden die decennialang bijdroegen aan onze sociale zekerheid” en een “prik aan derdewereldlanders waar aangeleverde vaccins massaal worden weggegooid”.

Francken kiest resoluut voor de eerste optie, zo schrijft hij op Twitter. “Links kiest B en vindt alle A’ers racisten”, hekelt hij. “Dat links B wil, respecteer ik. Ik betreur enkel de wijze waarop links van elke politieke keuze een morele veroordeling maakt. Tenminste, als het niet hun keuze is. Vermoeiend en extreem polariserend. De anti-polariseringsbrigade blijkt soms zelf de grootste haatversneller.”

“Dat links iemand die een andere mening vertolkt direct bij het VB typecast is ook zo voorspelbaar”, besluit Francken. “VB is de politieke levensverzekering voor dwergen waarvan de grootte van hun praat omgekeerd evenredig staat ten aanzien van hun electoraat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Theo Francken (N-VA): “Vlaams Belang is de politieke levensverzekering voor dwergen””

  1. Laat Francken de nieuwe voorzitter worden van de N-VA, en dit voor de verkiezingen van 2024. Samen met het VB zijn we dan na deze, voor eens en altijd van die linkse en groene haatsmurfen af. En het Vlaamse Volk zal zijn onafhankelijkheid en recht(s)matig bestuur krijgen dat het al zolang verdient!

  2. Wat “sérieux” zou u sieren Francken. Als uw partij niet zo vijandig zou staan ten opzichte van het VB en in daden zou tonen dat het cordon voorbij is dan zouden de linkse partijen veel minder aan hun trekken komen. Maar het is juist uw partij die als ze er enigszins de kans toe krijgt met de linkse partijen samenspant tegen het VB. Grotere hypocrisie bestaat er niet.

  3. Alleen de ondersteuning van de NVA van het cordon, en de afwezigheid van ruggengraat op cruciale momenten in de geschiedenis ( De Decker, Marrakesh, .. ) , en de minachting van het VB en de daaraan inherente weigering om samen iets te ondernemen. Dat is de verzekering van de partijen die onze maatschappij in de vernietiging aan het rijden zijn. De NVA is zo voorspelbaar: Ze staan met drie voor een open goal en niemand schiet. Ik vermoed dat de EU of het WEF of wie weet welke oppermacht meekijkt.

  4. Hopelijk gaan ze bij NVA bart zever buiten kieperen om dan samen met VB in zee te gaan. Rechts moet met een absolute meerderheid aan de knoppen komen te staan willen we terug naar het ‘normale’ komen.

  5. In Antwerpen bestuurt (de neo-socialist) Bart De Wever (N-VA) liever met de socialisten (Vooruit) dan met het Vlaams Belang of met CD&V. Overigens is de kritiek van Conner Rousseau op Jan Jambon (N-VA) terecht. Als Jambon Frank (Vandenbroucke, red.) drie weken geleden had laten doen, zaten we nu niet zo in de shit en zouden onze ziekenhuizen nu niet kraken onder de druk”. N-VA speelt roulette met de volksgezondheid. OVLD en CD&V moeten een veto stellen in de Vlaamse regering anders maken zich medeplichtig aan het covid bloedbad in Vlaanderen.

  6. Technisch gezien is de N-VA de levensverzekering voor de dwergen. Als de NVA zou regeren met de grootste partij van Vlaanderen, dan zouden die lilliputters namelijk oppositie moeten voeren. Maar de N-VA garandeert de kleintjes nu al dat ze alleen met hen wil regeren. De N-VA zal dus weinig te bepalen hebben in die regering.

  7. Theo Francken (N-VA) voormalig icoon van de anti-Vlaams Zweedse coalitie en businessman voor rekening van het Marrakechkartel en bij wiens departement frauduleuse asielvergunningen circuleerden in Syrië als zoete broodjes, waagt het morele lessen te verstrekken aan de politieke oppositie (VB). De meest schaamteloze egotripper in de Wetstraat. Wie nu nog samenwerkt met- of stemt voor N-A is medeplichtig aan de misdrijven gepleegd in naam of op bevel van die partij.

  8. Theo Francken, ik ben enkele jaren geleden een keer naar een toespraak van u gaan luisteren over migratie. Veel grootspraak, maar niets ten gronde. Jullie zijn er ook niet in gelukt en zullen er nooit in lukken om uitgeprocedeerde asielzoekers het land uit te zetten. N-VA is de politieke levensverzekering voor de asielzoekers. Blaffende honden bijten niet.

  9. Neen, meneer Vrancken. De weigering van NVA om met VB samen te werken als de 2 grootste partijen van Vlaanderen, DAT is de levensverzekering voor de dwergen. Bart De Wever kust liever de voeten van die dwergen op voorwaarde dat hij mee in de Vivaldi roversbende wordt opgenomen! Dat hij daarmee al zijn verkiezingsbeloften overboord gooit en continu de Vlamingen moet beliegen en bedriegen zal hem worst wezen. Zijn principe: money talks…

  10. Zou Theo FrankensKE dan het “Sneeuwwitje” zijn tegenover de betonBlok Vlamingen, die vermeende “dwergen”(sic) of zou hij de vermeende “reus” wezen uit een leeglopend partijtje van bordkartonnen vlamingskes ?

  11. Ik vraag mij af met wie NVA nog door één deur kan om wat dan ook te realiseren. OVLD, Groen, Vooruit, PVDA zijn uitgesloten. VB zijn dwergen. Gaat BDW dan alles veranderen met alleen Hendrik Bogaert ?

  12. Ik kan niet anders dan veronderstellen dat vele VB’ers niet weten hoe onze regeringen in elkaar zitten. Federaal zal VB nooit meeregeren. Niet omdat de N-VA niet wil maar omdat de Waalse partijen niet willen. En omdat de Vlaamse dwergen die nu federaal meeregeren het ook niet willen. Ze hebben zelfs de N-VA er uit gekieperd. Om samen te regeren in de Vlaamse regering hebben de N-VA en VB een meerderheid nodig. Die hebben ze niet. Er moet dus nog een Vlaamse partij meedoen. Geen enkele andere Vlaamse partij zal zorgen voor een meerderheid. En zelfs al halen ze een nipte meerderheid, bv. N-VA 22% en VB 28%, dan zou het voor de N-VA pure zelfmoord zijn enkel met VB Vlaams te regeren. Dan heeft VB de meerderheid en kunnen ze altijd hun zin doen. VB en hun kiezers zijn hypocriet. Aan de ene kant kakken ze op de N-VA in de hoop hun kiezers te laten overlopen, aan de andere kant willen ze samen regeren. Zou het VB niet beter hun pijlen richten op de andere Vlaamse (?) partijen om daar kiezers te ronselen? Intussen moet in Theo 100% gelijk geven.

  13. N-VA heeft duidelijk laten blijken ook geen ‘vlaamse’ partij te zijn, het communautaire is voor hen alleen verkiezingspropaganda, nadien is het gewoon ‘postjes versieren’. Iedereen die vlaamsgezind is weet ondertussen dat voor N-VA stemmen een verloren stem is, VB zal daar in 2024 de vruchten van plukken.

Plaats een reactie

Delen