Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Uncategorized

Tom Van Grieken: “Niet te weinig opvangplaatsen, maar te veel asielzoekers”

Tom Van Grieken

Tom Van Grieken is partijvoorzitter van het Vlaams Belang. In deze vrije tribune neemt hij het Belgische – en bij uitbreiding Europese – asiel- en migratiebeleid op de korrel. Als antwoord schuift hij het Deense migratiebeleid naar voren.

Sinds Angela Merkel de desastreuze woorden ‘Wir schaffen das’ in 2015 uitsprak en daarmee de ganse wereld uitnodigde, kwamen maar liefst 5 miljoen ongewenste asielzoekers naar Europa. Daarvan werd meer dan de helft afgewezen. Het ging in meerderheid helemaal niet over mensen die bescherming zochten en op de vlucht waren voor oorlog, maar over economische gelukszoekers. Bovendien gaat het over overwegend jonge mannen, met alle gevolgen van dien voor Europese vrouwen zoals we al in het begin van de migratiecrisis in Keulen zagen. Maar liefst twee derde van deze asielzoekers is trouwens nog altijd niet teruggekeerd naar hun land van herkomst. Wie asiel kreeg, mocht blijven. Wie geen asiel kreeg, mocht ook blijven. Eenmaal een voet op Europese bodem gezet, krijgen we ze niet meer buiten.

Asiel is geen migratiekanaal

De politieke naïviteit van de welkomstcultuur en open grenzen heeft een ongecontroleerde migratietsunami op gang gebracht. Miljoenen zijn reeds gekomen en tientallen miljoenen zijn in aantocht. Omdat wie een economisch beter leven wil, zich in Europa kan voordoen als asielzoeker en op die manier hoopt een financieel betere toekomst tegemoet te gaan. Asielrecht wordt door linkse rechters en multiculturele activisten gemanipuleerd om migratie te stimuleren. Ze misbruiken beroepsprocedures tot in het oneindige, en gaan zelfs over tot hongerstakingen om ons te chanteren. Maritiem recht wordt door NGO’s misbruikt om een regelrechte overzetferry te organiseren vanuit Afrika naar Europa. Wereldvreemde rechters verbieden pushbacks van illegale indringers. Linkse partijen verhinderen het opsporen en effectief terugsturen van illegalen. Een hele perfide business van mensensmokkel en een ondergrondse economie met dikwijls mensonterende omstandigheden is het gevolg.

Maar asielrecht is helemaal niet bedoeld als migratiekanaal. Asiel moet tijdelijk mensen individueel in nood helpen, en is niet bedoeld voor permanente hervestiging. Het is die multiculturele activisten, politici en rechters ook helemaal niet te doen om mensen in nood te helpen. Immers, als men mensen in nood wil helpen, kan men dat even goed doen in de regio van herkomst. Meer zelfs, men kan veel meer mensen helpen voor hetzelfde geld, in bijzonder mensen die geen duizenden euro’s aan mensensmokkelaars kunnen betalen en hen meteen ook de dikwijls gevaarlijke tocht besparen. Het collectief misbruik van asielrecht ondermijnt op die manier fundamenteel het individueel asielrecht.

Deze activisten willen in realiteit dus geen mensen in nood helpen, maar wel ons een multicultureel model opdringen. Om die socio-culturele transformatie te bewerkstellingen willen ze op elke mogelijke manier massamigratie stimuleren. En daarom corrumperen ze asielrecht tot iets waar het nooit voor bedoeld is. Als we hiermee verder doen zal dat leiden tot het afschaffen van asielrecht, of het afschaffen van onszelf. Om asielrecht te redden als humaan principe moeten we dit misbruik dus stoppen en aanpassen aan de huidige realiteit.

Migratie is geen natuurfenomeen

Opeenvolgende regeringen in België hebben het probleem van het asielmisbruik en illegaliteit vastgesteld… om er vervolgens helemaal niets aan te doen. Men doet alsof het een natuurfenomeen is dat ons overkomt. Een kwestie die gemanaged moet worden. Maar dat is het helemaal niet. Het is gevolg van politieke keuzes die ze maken.

Staatssecretaris Mahdi kiest er zo bijvoorbeeld voor om asielzoekers op te vangen in het voormalig hotel Mercure. Hoe humaan en rechtvaardig is dat eigenlijk als we in dezelfde week de schrijnende realiteit lezen dat vijf maanden na de overstromingen in Trooz bejaarden van 82 jaar enkel een muts en handschoenen hebben om zich deze winter warm te houden? Hij kiest ervoor om hongerstakende afgewezen asielzoekers perspectief te geven op permanent verblijf. Hij kiest ervoor om de waanzinnige Duitse elite te volgen die hun land naar de ondergang leidt en gans Europa in zijn post-nationale en zelfhatende waanzin wil meesleuren, door slaafs op Duits bevel opnieuw 425 extra Afghaanse asielzoekers te willen opvangen.

Theo Francken bekritiseert samen met Vlaams Belang het huidige open grenzen-beleid van Vivaldi, maar waarom hebben Theo Francken en zijn N-VA dan eigenlijk geen ander beleid gevoerd toen hij staatssecretaris van asiel en migratie was, en zijn partij veruit de grootste partij was? Waarom zouden Theo Francken en zijn N-VA in de toekomst wel dat ander migratiebeleid invoeren, als hun gewenste coalitiepartner zowaar de Waalse PS is? Waarom zou Theo Francken en zijn N-VA in de toekomst dat wel doen, wat ze gisteren niet wisten, wilden of konden doen?

Makke Mahdi van zijn kant beweert dat het komende EU-migratiepact soelaas zal brengen. Eurocommissaris Ylva Johansson maakt bij de voorstelling duidelijk wat de richting van dit pact zou zijn: we hebben migratie nodig beweerde ze, omdat Europa veroudert. In de wereldvreemde EU-bubbel zijn ze misschien van overtuigd dat ze onze pensioenen komen betalen, maar het volk weet wel beter. De EU wil illegale migratie stoppen door… legale migratie van tientallen miljoenen te vergemakkelijken. Wie geen asielzoekers wil opvangen zal maar verplicht worden ‘solidair’ te zijn door aan andere landen 10.000 euro per opgevangen asielzoeker te betalen. Pure waanzin.

Een ander beleid is mogelijk

Asiel en migratie gaan gepaard met complexe problemen die duidelijke oplossingen hebben. Het beleid van de oude systeempartijen in België en in de EU is gefaald en leidt tot ongewenste massamigratie, illegaliteit, onveiligheid, chantage en mensenhandel. Daar moeten we mee ophouden. We moeten een fundamentele keuze maken: willen we minder of meer migratie, willen we minder of meer asielzoekers. Het Vlaams Belang maakt daarin als enige een fundamenteel andere keuze. Wij willen onze identiteit beschermen en kiezen net zoals Denemarken voor een beleid dat richting nul asielzoekers in Europa moet evolueren. Daartoe hebben we vijftig voorstellen gelanceerd. Haalbaar, concreet, en in meerdere Europese landen al ingevoerd. We kiezen fundamenteel voor een humanitair model van asielrecht, en dat in het dichtstbijzijnde land van herkomst. Daar moeten we de mensen helpen.

We helpen niemand door mensen aan te zetten duizenden kilometers te reizen en mensensmokkelaars te betalen om naar het land te komen met de gulste en meest open sociale zekerheid. Dat zou meteen ook onze sociale zekerheid afschaffen. Want open grenzen en sociale zekerheid zijn wederzijds exclusief. Solidariteit veronderstelt een gemeenschap. Een gemeenschap bestaat maar als er grenzen zijn. En die grenzen moeten dus goed bewaakt worden door een Fort Europa.

Op nationaal niveau wil Vlaams Belang alle politieke krachten verzamelen om dat ander beleid vorm te geven. Er is ook een Europese dimensie. We begrijpen allemaal dat een dergelijke massief probleem als asiel en migratie onze landsgrenzen overstijgt. Onlangs was ik in Warschau om met politieke leiders uit gans Europa, van Hongaars premier Viktor Orban tot Frans presidentskandidate Marine Le Pen, te praten over verdere en diepere samenwerking. Samenwerken om mekaar sterker te maken was ooit de basisgedachte van de Europese gedachte. Ook op dat vlak zit het Vlaams Belang aan als enige Vlaamse partij aan tafel bij zij die een ander migratie- en asielbeleid in Europa willen. Dat ander beleid is mogelijk. Het Vlaams Belang zal daarvoor zorgen. Zekere grenzen voor een veilige toekomst. Een veilig Vlaanderen dus in een Fort Europa.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Tom Van Grieken (°1986) is voorzitter van het Vlaams Belang.

10 gedachten over “Tom Van Grieken: “Niet te weinig opvangplaatsen, maar te veel asielzoekers””

  1. Vreemd. Als het over de mosliminvasie gaat, dan hoor je Gerolf Annemans niet. Dan moet Van Grieken het gaan uitleggen.
    Annemans op 14.05.2020: “I am a friend of the United States since many many years and I am an active participator in the TLD (Transatlantic Legislators’ Dialogue)” Geen wonder dat we hier steeds meer (moslim) illegalen zien binnenkomen.

  2. Maak het subsidiëren van migratie (zowel in als uit) met overheidsgeld ongrondwettelijk.
    Dan kunnen politieke partijen geen nieuwe importkiezers meer omkopen met belastinggeld, en ook geen tegenstanders aansporen om te vertrekken.
    Asiel zou dan enkel nog kunnen mits privé-sponsoring die álle kosten dekt (inclusief extra onderwijs, politie, zorg, energie, infrastructuur, etc., etc.).

  3. migratie die opbrengt moeten we toelaten,migratie die kost moeten we terug zenden.Als 5 of 6 EU-landen de landen van herkomst onder druk zetten om hen terug te nemen is het probleem opgelost.

Plaats een reactie

Delen