Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Binnenland politiek

Tom Vandendriessche (VB): “CD&V staat nergens voor en gaat nergens voor”

Simon Segers

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (VB) heeft op de Twitter uitgehaald naar de Vlaamse christendemocraten. De aanleiding was een tweet van CD&V-politicus Hendrik Bogaert waarin hij de beslissing om geslacht niet langer op de Belgische identiteitskaarten te vermelden toejuichte.

“De x op de identiteitskaarten is een mooie tegemoetkoming naar de mensen die zich noch vrouw noch man voelen”, schreef Bogaert op Twitter. Hij gaf wel aan dat hij geen voorstander is “om man en vrouw uit te wissen”. De regering besloot recent om de vermelding van het geslacht van de identiteitskaart te schrappen als tegemoetkoming naar ‘non-binaire’ personen. In vele landen, zoals bijvoorbeeld de VS, is gekozen voor een derde ‘sekse’ toe te voegen, maar dat is in België geen optie.

Vandendriessche ziet hier een voorbeeld van het identiteitsprobleem van CD&V dat de electorale achteruitgang van de partij kan verklaren. “Het probleem van de Vlaamse christendemocratie is dat ze nergens voor gaat, nergens voor staat. Dat was toen zo bij abortus, dat is nu bij genderideologie. Van 45% in mijn geboortejaar naar 10% in de peilingen. De Vlaamse christendemocratie is weggelopen van zijn eigen kiezers.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

15 gedachten over “Tom Vandendriessche (VB): “CD&V staat nergens voor en gaat nergens voor””

  1. Diegenen die niet weten man of vrouw te zijn, zijn niet meer dan aandachtshoeren en verdienen verder geen aandacht te krijgen, zo simpel is dat. Het is allemaal dik gezever en die moeten allemaal is een ‘pilleke’ tegen hunne kop krijgen.

  2. “De Vlaamse christendemocratie is weggelopen van haar eigen kiezers.”
    Het omgekeerde geldt evenzeer. Wie nog aan boord zijn gebleven hebben hun keuze al gemaakt, ook zij, die af en toe een dissident rechts geluidje ten beste geven, pogen alleen het eigen kiespubliek nog wat aan zich te binden.

  3. liesbethje,als man mag ik je dan fouilleren,hopelijk heb je ferme borstjes,een lekker kontje en ben je niet ouder dan 40 jaar,ik verlang al om je te fouilleren,dan is het wettelijk toegestaan.geen mee-too gedoe,

  4. Dat is de puurste evidentie want sinds Adam & Eva hebben beide geslachten volstaan om procreatie te bewerkstelligen zonder enigerlei Mijnheerke Madame of Madammeke Mijnheer

Plaats een reactie

Delen