Tom Vandendriessche - Afbeelding: Europees Parlement

Tom Vandendriessche - Afbeelding: Europees Parlement

Cultuuroorlog

Tom Vandendriessche (VB): “De EU wil de term ‘Kerstmis’ verbieden”

Niels Geerinck

De Europese Commissie wil het taalgebruik ‘meer inclusief‘ maken. Als gevolg daarvan dienen woorden zoals ‘Kerstmis’ uit het algemeen lexicon verbannen te worden. “Dit is hoe woke-waanzin de kern van onze instituties aantast”, zo verklaart Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang)

De nieuwe richtlijnen rond taal werden eind oktober op poten gezet door Europees Commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli. Die verspreidde een gids die ertoe moest leiden dat er “meer inclusievere communicatie” zal worden gebruikt. Zowel intern als extern.

De communicatiegids pleit ervoor om een heel pak gebruikelijke woorden en aanspreekvormen naar de vuilbak te verwezen. Alles wat niet past in het taalkundig keurslijf en de woke-visie van de Commissie, moet het onderspit delven. Zo zal de aanspreekvorm ‘dames en heren’ op termijn moeten verdwijnen, wegens niet genderneutraal genoeg, zo beargumenteerde Dalli.

Naast zowat alles wat met geslacht, seksuele identiteit, etniciteit te maken heeft zullen ook christelijke en andere culturele termen moeten wijken. Alle referenties naar Kerstmis moeten bijvoorbeeld gemeden worden en men bij moet bij voorkeur spreken over ‘feestdagen’, zo staat te lezen in het document.

Waanzin en zelfhaat die geen grenzen kennen

Vandendriessche reageert scherp op de communicatierichtlijnen die voorzien werden van een woke-sausje. Het is een rechtstreekse aantasting van onze beschaving volgens hem. “Woke-ism wil de essentie van onze cultuur en normaliteit deconstrueren om op die manier een nieuwe mens en maatschappij te scheppen”, zo zegt hij. “Dit is zonder meer een vorm van cultuurmarxisme, maar dan in de vorm van een geweldloze, semantische revolutie.“, voegt hij toe.

Culturele identiteit

Het Europarlementslid duidt op de maatschappelijke waarde van Kerstmis, de symbolen die ermee verbonden zijn en de christelijke wortels van de Europese beschaving. “Kerstmis behoort immers tot onze identiteit, het christendom is een beschavingswortel van Europa.”, zo klinkt het.

Vandendriessche hekelt de zelfhaat die de Commissie propageert door de nieuwe richtlijnen. “De Commissie probeert evenwel de christelijke wortels van Europa uit te wissen. Dit is echter hetgeen Europeanen net bindt. Europa werd groot door haar christelijke achtergrond, niet door abjecte zelfhaat.”, zo verklaart hij.

Stil protest

Intussen vond ook een stil protest plaats in het Europees Parlement. Zo werd een Kerststal onder de Kerstboom geplaats. “Ook ongelovigen erkennen dat bij een Kerstboom een Kerststal hoort. Dat de Commissie haar staart intussen ingetrokken heeft, komt niet door inzicht in de eigen fout. Dit komt door fel protest van het Vlaams Belang en de andere leden van Identiteit en Democratie (ID-fractie)”, besluit Vandendriessche.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/11/tom-vandendriessche-geef-guy-verhofstadt-zijn-europees-leger-en-we-slaapwandelen-opnieuw-naar-de-loopgraven/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

44 gedachten over “Tom Vandendriessche (VB): “De EU wil de term ‘Kerstmis’ verbieden””

  1. Voor vreedzaam protest is het te laat. Deze woke-onzin kan alleen nog gestopt worden door een meerderheid in te zetten om dit ‘gevaar’ manu militair te stoppen anders is het hopeloos te laat.

  2. De westerse postchristelijke beschaving gaat niet meer uit van de eigen morele en intellectuele superioriteit. De nieuwkomers daarentegen, gaan wel uit van de superioriteit van de eigen groep, vooral om religieuze redenen. De autochtone Europeanen willen hun waarden en normen niet opleggen aan de nieuwkomers, omwille van een verkeerd begrepen eenzijdige tolerantie waarmee media en onderwijs de bevolking indoctrineren. De nieuwkomers hebben wel de wil om te domineren. Dat verschil in wilskracht, en de snel wijzigende numerieke krachtsverhoudingen, leiden tot een snelle islamisering en het verdwijnen van de westerse beschaving. Jammer dat zovelen daar zo blij mee schijnen te zijn.

  3. Groot gelijk christenen zijn racisten! Ze hebben al eens een geloof uitgemoord (Vikingen/Germanen). Deze haat dragende personen zouden dat ook graag doen bij de moslims hindoes en joden. Ik ben blij dat dit soort eindelijk tegenstand krijgt verbieden en straffen dit soort!

  4. De Europese “Unie” is slechts een onsamenhangend springplankje naar veel meer. Daarom is de EU ook een gebouw zonder fundering, met lichte lemen muren, met gaten erin. Een wegwerpartikel dat het veld moet ruimen voor grotere plannen, zoals die van Klaus Schwab en z’n ‘Great (of was het ‘Big’) Reset. Geheel in overeenstemming en analogie naar de jaren toen het Derde Rijk instortte, en de geldschieters van de NAZI’s, de IG Farbenindustrie AG, die het Vierde Rijk ontwierpen, begint alles weer opnieuw… In Oostenrijk, Duitsland, en deze keer ook la douce France. Europeanen let goed op uw zaak!

  5. Een paar weken geleden hier nog geschreven: zwarte piet moest eraan geloven, straks mogen we ook al geen kerst meer vieren. Ik had eerlijk gezegd gedacht dat het pas over een aantal jaar ging gebeuren wanneer bepaalde Eu landen over hun haalbaarheidsquota van migratie zouden gegaan zijn, maar zie nu. Men wil de migratie niet eens meer afwachten en wil nu, 2021, al alle maatregelen nemen om de toekomstige migranten niet voor het hoofd te stoten met kerstbomen en stallen te verbieden. Benieuwd of de ramadan ook zo zal aangepakt worden, maar ik vrees ervoor want dit is “cultuur”. Wie mij kan uitleggen wat het nut van de EU thans is, die verdient de nobelprijs.

  6. Ineens Jom Kipoer, Loofhuttenfeest, Offerfeest en Suikerfeest ook schrappen? Of geldt deze onzin zoals gewoonlijk alleen maar weer voor de ‘oude witte mannen’? En worden waarschijnlijk alle anderen weer liefdevol opgevangen door Unia moest dezelfde gedachtegang worden voor hun…

  7. Die gevaarlijke zotten hadden ook voorgesteld vrouwen bij de voornaam en mannen bij de achternaam aan te spreken (de non-binairen misschien voluit?).
    Mij is altijd voorgehouden dat iemand bij de achternaam aanspreken, zonder ‘mijnheer’ of ‘mevrouw’ hoogst onbeschoft is (of is het ‘was’?).

  8. De EU-Dictatuur is rot tot op het woke bot en incarnatie der paure & onversneden masochistische, autodestructieve
    pure & onversneden xenofiele, autochtonofobe Oikofobie !

  9. Betje, Waar haal je die 80 miljoen vandaan ? Volgens -echte- geschiedkundigen zou Hitler verantwoordelijk zijn voor 17 miljoen, Stalin voor 23 en Mao voor tussen de 45 en 73 miljoen.

  10. Inderdaad woke-waanzin op Europees niveau. We moeten voor van alles begrip opbrengen, behalve voor onze eigen geschiedenis. De EU wilde jaren geleden al niet weten van een verwijzing naar de christelijke wortels van Europa.

  11. “Militair” moet inderdaad “militare” zijn in “manu militare”.
    Maar “watte” moet “wat” zijn.
    Er moet ook een komma tussen Latijn en Werner.
    Poging tot Nederlands, Erika?

  12. Nu blijkt dus ook dat geesteszieken Europees commissaris kunnen worden. Een regelrechte schande.
    Maar ook een reden om een einde te maken aan dat ondemocratische en geldverslindende Europees circus.
    Ik krijg hoe langer hoe meer bewondering voor de Brexitters.

  13. ‘mijn partij’? ik ben niet links noch rechts maar pragmatisch en wetenschappelijk.
    Dus om die verschrikkelijke gebeurtenissen op mij te projecteren is een wansmakelijke handeling.

  14. Daar ondertussen het woke-onkruid verder woekert is de lange weg terug geen oplossing. De Franse Revolutie heeft ook niet gewacht tot een terugkeer naar de tijd van de eerste Capetinger om los te mogen barsten.

  15. Wij willen onzin uitkramers , rijkelijk betaald met EU belastingsgeld , verbieden nog dergelijke onzin uit te kamen . En ook verbieden dat ze zo veel geld en zo veel aandacht krijgen ?
    Dali was een surrealist , en een groot kunstenaar . Dalli is een realiteitsontkenner en en grote volksverrader .

Plaats een reactie

Delen