INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

Binnenland politiek

Van Gucht: “Zelftesten gebruiken tijdens de feestdagen”

Simon Segers

Viroloog Steven Van Gucht was zondagavond te gast bij VTM Nieuws om meer duidelijkheid te verschaffen over de regels voor de feestdagen. Hij benadrukte het belang van het gebruik van zelftests alvorens samen te komen met familie en vrienden.

De federale regering heeft voorlopig geen beperkingen opgelegd op de wijze van samenkomst tijdens Kerstmis en Nieuwjaar. Op 22 december staat echter een nieuw overlegcomité op de planning waarna duidelijk zal worden of er opnieuw regels worden ingevoerd. “Het blijft een beetje vaag, er zijn geen duidelijke richtlijnen wat toegestaan is in privéomstandigheden”, begon Van Gucht. “We raden wel aan om in kleine kring te vieren en een zelftest af te nemen alvorens samen te komen. Zorg ook voor voldoende verluchting en kies best de woning van de persoon met het grootste huis van het gezelschap.”

Omikronvariant

Van Gucht snapt ook waarom de regering nog geen regels heeft opgelegd betreffende het aantal personen dat mag samenkomen. “Dat grijpt nogal in op het privéleven. Het is begrijpelijk dat zoiets niet wordt heringevoerd. Het zal ook afhangen van de omikronvariant. De Deltagolf zakt wel, maar het blijft onzeker wat er met de nieuwe variant gaat gebeuren” , aldus de viroloog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Van Gucht: “Zelftesten gebruiken tijdens de feestdagen””

Plaats een reactie

Delen