Van Ranst. Foto Photonews.

Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Ranst doneert schadevergoeding Willem Engel aan UNICEF-vaccinatieprogramma

Ruben Notteboom

Willem Engel moest Van Ranst 4.000 euro betalen nadat Engel een rechtszaak verloor. Marc Van Ranst heeft besloten die schadevergoeding te doneren aan het vaccinatieprogramma van UNICEF, dat de COVAX-vaccins wil verdelen in ontwikkelingslanden. Dat maakt Van Ranst naar eigen zeggen “blij”.

“De €4.000 die Willem Engel na zijn verloren rechtszaak aan mij zal betalen, stort ik door naar UNICEF om de COVAX-vaccins te verdelen in ontwikkelingslanden,” schrijft Van Ranst op Twitter. “Zo steunen wappies het vaccinatieprogramma van het VN-kinderfonds. Die gedachte maakt mij blij.”

Marc Van Ranst wint rechtszaak tegen Willem Engel

De Tweet schrijft hij nadat hij donderdag een rechtszaak won tegen Willem Engel. Afgelopen donderdag sprak de correctionele rechtbank Van Ranst volledig vrij voor laster ten aanzien van de Nederlandse coronascepticus Willem Engel.

Willem Engel had Van Ranst aangeklaagd wegens laster omdat Van Ranst hem een “virusontkenner” zou genoemd hebben tijdens een interview. De rechtbank ging niet akkoord met Engel. Van Ranst haalde op het einde van de rechtszaak de overwinning volledig binnen toen de rechter besloot dat Engel 4.000 euro schadevergoeding moest betalen voor “tergend en roekeloos geding”.

Laatste slag in gezicht van Engel

Marc Van Ranst komt er dus met een grote overwinning vanaf, maar wil het geld niet houden. Hij zet zelfs nog een laatste tegenaanval in door zout in de wonden te strooien van Engel. Naar eigen zeggen zal elke euro van Engel, een coronascepticus die zich zorgen maakt over het vaccin, gegeven worden aan het UNICEF-vaccinatieprogramma.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Van Ranst doneert schadevergoeding Willem Engel aan UNICEF-vaccinatieprogramma”

  1. Willem Engel gaat, terecht, beroep instellen tegen dit vonnis. Dat Willem Engel deze rechtszaak ging verliezen stond in de sterren geschreven. De rechtbank in Mechelen wordt bemand door links activistische rechters die rechtspraak hebben vervangen door kromspraak. Ik ben er gerust in dat in beroep een gans andere uitspraak gaat volgen en dat recht zal geschieden.

  2. …….zou onze opperviroloog nu een ietsiepietsie minder gehaat worden ?? (dat zal wel zijn bedoeling zijn) ik trap er niet in ! hiermee is overigens niet bewezen dat (de overigens véél sympathiekere) meneer Engel op termijn toch gelijk zal blijken te hebben ! van het dédain van deze haatzaaiende kommunist krijg ik kotsneigingen !

Plaats een reactie

Delen