Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Binnenland politiek

Van Ranst looft Vandenbroucke (Vooruit): “Minister van Volksgezondheid die we zeer moeten appreciëren”

Anton Schelfaut

In een interview met Het Nieuwsblad steekt viroloog Marc Van Ranst de loftrompet over vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). “Hij is een minister van Volksgezondheid die we zeer moeten appreciëren”, klinkt het.

Op de persconferentie na afloop van het Overlegcomité noemde minister Vandenbroucke het compromis dat bereikt werd over de nieuwe coronamaatregelen “teleurstellend”. “Dit kon sterker, maar we gaan de maatregelen wel nauwkeurig en stipt uitvoeren.”

Hoewel het aantal besmettingen stilaan een plateau bereikt, is er volgens Vandenbroucke nog één motor die draait, namelijk de besmettingen bij kinderen. “Dat is een groep die niet gevaccineerd is en waar het vuur nog brandt. Daarom was de uitdaging vandaag om snel genoeg te blussen waar het vuur nog brandt én ervoor zorgen dat de pijn van de zorgsector niet te lang duurt.”

Betrokkenheid en dossierkennis

Ook viroloog Marc Van Ranst is teleurgesteld dat de adviezen van expertengroep GEMS niet gevolgd zijn. “Twee maanden geleden was dit een uitstekend pakket maatregelen geweest. Nu, met omikron aan de horizon, is zo weinig doen een gevaarlijke gok.”

Desalniettemin is Van Ranst ervan overtuigd dat Vandenbroucke de adviezen heeft verdedigd. “Alleen staat hij vaak alleen in het Overlegcomité”, aldus de viroloog.

Tot slot wijst Van Ranst erop dat één minister niet alles kan binnenhalen “Zo’n Overlegcomité heeft vaak meer weg van een Arabische tapijtenmarkt waar iedereen afdingt op de standpunten van de ander”, legt hij uit. “Maar Frank Vandenbroucke toont betrokkenheid én dossierkennis. Die kent zijn zaak tot op twee cijfers na de komma. Hij is een minister van Volksgezondheid die we zeer moeten appreciëren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Van Ranst looft Vandenbroucke (Vooruit): “Minister van Volksgezondheid die we zeer moeten appreciëren””

  1. Twee cijfers na de komma .Dat kennen we nog van Vandebroucke zijn politieke loopbaan corruptie , fraude en
    leugens met hopen.Normaal dat Van Ranst hem prijst soort zoekt soort .Laurel en Hardy

  2. Het gaat natuurlijk om geld, veel geld.
    Niemand vertrouwt een verkoper van tweedehandswagens, maar de farm lobby (Van Ranst incluis) geloven we wel. En daar is geen reden voor, want het zijn allemaal verkopers of mee-eters met één doel: zoveel mogelijk profiteren en zo duur mogelijk verkopen. Zie nu ook met de omicron variant van covid. Moderna: klein bedrijf, weinig stock want ze produceren niet zelf: vaccins gaan niet werken, we maken er een die beter is. Beursnotering van 25$ naar 400$. Pfizer: groot bedrijf, en ze zitten ondertussen met grote stocks van het huidige vaccin, dus: vaccins werken wel dus ASAP iedereen een derde prik om eerst onze stocks op te werken. Daarna komen ze met een verbeterd vaccin – dat ze nu voorbereiden -voor de vierde prik. Kassa!

  3. Van Ranst heeft uiteraard een (verklaarbare) en regeringswenselijke mening over VDB. Ik heb ook een mening over VDB: deze verantwoordelijke minister (hoezo minister?) drijft volledig op de mensonwaardige problemen door de tekorten in de zorg, meer bepaald de IC-capaciteit, dit houdt zijn kop boven water. Zielige, mensonterende beelden en casi de wereld insturen is niet moeilijk maar wel zo smerig als je daar zélf oorzaak nr 1 van bent. Puur uit zelfbehoud en -relevantie zal VDB doen wat hij al 1,5 jaar doet: de zorgproblemen NIET oplossen. Als hét covid-probleem zich situeert in het tekort aan IC-bedden en beademing, dan moet het daar opgelost worden. Hoeveel bedden en bemanning zijn er bijgekomen onder VDB, hoewel je de miljoenen euro’s voor alles en nog wat overal dagelijks ziet rondvliegen, geld zat dus. Onbegrijpelijk dat 1 figuur – en wat voor 1 dan nog – zo dictatoriaal een ganse maatschappij kan gijzelen en dwingen. Je moet ook zo iemand willen zijn uiteraard, hij heeft daar geen enkel probleem mee, het is zijn bestaan blijkbaar. Hij heeft lang moeten wachten om nog eens op ‘zijn échte Vandenbrouckes’ in beeld te kunnen komen maar heeft die kans wel gepakt!

  4. Weet hij ook hoeveel doden er al zijn door omikron wereldwijd ? Daar moet die gek direct wat aan doen.Dat de eerste in België valt.Mogelijk haalt hij het wereldnieuws.

    En het eerste wat ik ooit van die viroloog gehoord heb was dat dit de grootste opportunist van de wereld is. (voordat hij de belangrijkste mens in België werd door corona)

    Mooi duo.

  5. Wat is de waarde en de geloofwaardigheid van die mediageile VNRNST. Wie luistert er nog naar die ‘expert’?
    Sinds die terug uit zijn schuilkelders is heeft hij nog geen enkel waardevolle en geloofwaardige zin uitgebarritont. Toch opmerkelijk de hoeveelheid gelijkaardige truien die aangeeft van alle regenboog kleuren. Zou het misschien kunnen zijn dat hij daar in die regenboog-groep ook al op stemmen aast?

  6. …….tegen de Hollandse “minister van “volksgezondhied” ” H De Jonghe zijn ze al volop aan t procederen (of toch: proces aan t voorbereiden) hetzelfde lot weze onze kwakkel viroloog, MVR en z’n al even rooie loopjongen FVDB gegund !

  7. we horen nu al paar weken doemberichten over de omikron variant. BESMETTINGEN BESMETTINGEN BESMETTINGEN…………… iemand al iets opgevangen over de ernst van ziektebeeld vwg deze (schijnbaar eerder onschuldige) variant?? laat staan van de dodentol ?? maar BLIJVEN prikken !! hoe jonger de leeftijd hoe nuttiger (zeggen ze!) dit is gewoon MISDADIG !

Plaats een reactie

Delen