Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Binnenland politiek

Vandenbroucke wil onmiddellijk nieuwe coronamaatregelen

Belga Press Agency

Geconfronteerd met de grote onzekerheid die heerst rond de omikronvariant van het coronavirus neemt ook België best extra maatregelen, zodat na de kerstvakantie de scholen opnieuw kunnen opengaan. Dat heeft vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maandag gezegd in Terzake.

Woensdag komt het Overlegcomité opnieuw samen om de maatregelen tegen het coronavirus te evalueren. De vorige vergaderingen zorgden voor een “stevig pakket”, zei Vandenbroucke, die er nu toe leiden dat de besmettingscijfers scherp dalen. “Maar mijn boodschap nu is: je moet (de maatregelen) laten werken en vermijden dat er een omikrongolf komt.” Wegens de snelle verspreiding van de besmettelijke variant van het virus pleit Vandenbroucke voor een “voorzorgsbenadering”.

Terug naar school (met mondmasker)

“Mijn hartenwens is dat de scholen na de kerstvakantie opnieuw kunnen openen, dat de kinderen – weliswaar met masker – opnieuw naar de klas kunnen gaan. Maar als we dat willen, en dus een totale lockdown willen vermijden, dat moeten we uit voorzorg maatregelen nemen, en het zekere voor het onzekere kiezen.” Welke maatregelen dat dan moeten zijn, wilde of kon Vandenbroucke niet zeggen. Ze moeten er wel voor zorgen dat de ziekenhuizen, maar ook de eerstelijnszorg niet opnieuw overspoeld worden. “We moeten maatregelen nemen die behoeden voor erger en die ervoor zorgen dat de vooruitgang die we nu zien, kan verdergaan.”

De minister gaf toe dat er over de omikronvariant nog heel veel onduidelijkheid heerst. “Die is erg besmettelijk, maar voor de rest weten we er niet veel over. (…) Woensdag gaan we dan ook moeten zeggen dat er nog veel onbekenden zijn, maar dat we toch beslissingen nemen.” Nieuwe maatregelen moeten wat Vandenbroucke betreft hoe dan ook “onmiddellijk” ingaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Vandenbroucke wil onmiddellijk nieuwe coronamaatregelen”

  1. Een stevig pakket dat de besmettingcijfers sterk deed dalen. In godsnaam, de cijfers waren al aan het zakken voor de maatregelen in voege gingen. VDB is een manipulatieve angsthaas die het liefst wil dat iedereen zijn blinde paniek volgt. Het zijn nu al niet de IC ‘s meer die moeten gespaard worden. Nu begint men ook al de eerstelijnszorg te viseren. Hopelijk krijgt hij veel tegenstand in het overlegcomité .

  2. Ik denk dat de kinderen liever nog een week langer vakantie hebben in plaats van zich risicovol “te” vroeg naar school te moeten slepen, liever een week langer vakantie om te kunnen spelen.

  3. Alle cijfers van besmettingen, hospitalisaties en bezetting IC bedden dalen van dag tot dag. Toch moet de paniekzaaierij aangewakkerd worden. Enkel en alleen door de omikron variant waarover heel veel mist wordt gespuid. Wat we weten is dat hij dezelfde gevaarlijkheidsgraad heeft als een verkoudheid. Dit is een bewuste strategie om de burgers in een angstmodus te houden om een aantal netelige dossiers naar de achtergrond te verschuiven en om na nieuwjaar te kunnen zeggen dat ze goed bezig zijn en de zogenaamd ‘pandemie’ onder controle is. Wat zonder al deze maatregelen ook zo zou zijn zonder alle nevenschade aan economie, mentale gezondheid van de burgers en welbevinden. Dit is louter terreur en repressie.

Plaats een reactie

Delen