Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) - Foto: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) - Foto: Photonews

Binnenland politiek

Verlinden (CD&V) wil sluiting bioscopen herbekijken

Niels Geerinck

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) liet vandaag een ballonnetje op over de eventuele heropening van de bioscopen. De Raad van State verwijs eerder vandaag het besluit om de cultuursector te sluiten naar de vuilbak.

De federale regering zit vanavond nog rond de tafel om het arrest van de Raad van State te bekijken met de bevoegde ministers. “We gaan nu het arrest analyseren, om op basis daarvan beslissingen te nemen over nieuwe maatregelen”, aldus Verlinden.

Volgens de minister kan er eventueel opnieuw worden gewerkt met de maatregelen die voordien van kracht waren. “We zouden kunnen terugkeren naar de maatregelen die we voordien kenden. Met een beperkt aantal personen toch culturele voorstellingen bijwonen.”, zo voegt ze toe. Desondanks het arrest vindt Verlinden dat er rekening moet worden gehouden met de omikronvariant.

Bioscopen

In het arrest van de Raad van State wordt er niet specifiek rekening gehouden met de bioscopen. Toch zal ook voor die sector de heropening en de eventuele maatregelen bekeken worden. “Vandaag zijn bioscopen aan een ander regime onderworpen, maar het lijkt me logisch dat de mogelijkheden voor bioscopen mee op tafel komen omdat ze in gelijkaardige omstandigheden kunnen plaatsvinden als die bij culturele voorstellingen.”, zo klonk het bij de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Verlinden (CD&V) wil sluiting bioscopen herbekijken”

  1. Alle acties in het pandemie comité worden beslist door WEF Klaus Schwab volgelingen, alumni van de Global Shapers Academy. Zowel Verlinden als De Croo zijn er zelfs fier op dat ze meegewerkt aan het vormen van de deelnemers aan de GREAT RESET. Ze hebben allemaal een gesigneerde versie van Klaus Schwab’s boek.

  2. En maar draaien en draaien….Diep na denken, knopen doorhakkend beslissen en consequent blijven is zolang de Corona miserie niet verandert , lijkt aan dat Viv-Aldi gedoe niet besteed.

  3. De kernuitstap – een nog veel grotere ramp – zou ook voor de Raad van State moeten gebracht worden.
    Dezelfde redenen (disproportioneel en slecht geargumenteerd) kunnen aangehaald worden.
    Waar wacht de oppositie op ?

  4. Weet er iemand waar Frank VDB, de geldverbrander, uithangt? Raar dat de media hem niet weet te strikken voor deskundig commentaar. Oja, tis juist…..hij moet zijn prijs van populairste politicus in ontvangst nemen (HUMO). Dat feestje mag niet verstoord worden zeker?? Hypocriete regimepers, BAH!

Plaats een reactie

Delen