Marijke Dillen - Afbeelding: Photonews

Marijke Dillen - Afbeelding: Photonews

Binnenland politiek

Vlaams Belang ijvert voor betere registratie van agressie tegen cipiers

Niels Geerinck

Geweldspleging en agressie jegens cipiers komen veelvuldig voor. Na een vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Marijke Dillen, blijkt dat de Vivaldi-regering hiervan geen uitgebreide cijfers bijhoudt. De partij is pleitbezorger voor het uitrollen van een actieplan en het efficiënter opvolgen van de data.

Vlaams Belang stelt zich vragen bij de toenemende agressie tegen cipiers in het gevangeniswezen. In september nog klapten enkele cipiers uit de biecht. “Het personeel zit meer thuis door werkongevallen dan door ziekte”, zo klonk het toen.

Federaal Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang) wil de vinger aan de pols houden omtrent de problematiek. Daarom vroeg ze bij justitieminister Van Quickenborne (Open Vld) de exacte cijfers over de geweldsplegingen en de daaruit voortvloeiende ziekteverloven op. Het concreet antwoord moest de minister aan Dillen schuldig blijven. Vivaldi houdt die cijfers niet bij, zo blijkt.

“Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar”

Een regelrechte schande, zo vindt ze. “Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat zulke belangrijke gegevens niet eens worden geregistreerd”, zo reageert het Kamerlid. Het Vlaams Belang ijvert ervoor om zo snel mogelijk de problematiek in kaart te brengen. “Hoe kan men het probleem van de agressie in de gevangenissen oplossen, als men het niet eens in kaart wil brengen?”, zo klinkt het.

De partij roept de minister op om vanaf heden de data op te volgen en duidt op de nood aan een efficiënt actieplan om verdere uitspattingen in te dijken en de daders te straffen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Vlaams Belang ijvert voor betere registratie van agressie tegen cipiers”

  1. En de politie, verplegend personeel, brandweer, buschauffeurs, alleen wandelende vrouwen en meisjes, en in uitbreiding de kerstmis/Pasen vierende burgers etc gans de autochtone bevolking is wel ergens belaagd en niemand die het mag onderzoeken of zelfs maar zeggen.

Plaats een reactie

Delen